Vrancea Sălbatică - Vf.Goru

Imagini

Informații

Data: 26 Martie 2022, 08:00 Sâmbătă
Telefon Informații: 0768150671
Locul: Muntii Vrancei, Focșani, Brasov, Romania

Descriere

Vrancea Sălbatică-Vf.Goru
Alpine Expeditions vă invită în data de 26.03.2022 în sălbăticia Vrânceană într-o tură memorabilă in plin anotimp de primavara, ocazie cu care vom străbate Munţii Vrancei în căutarea celui mai înalt vârf din judeţul Vrancea, Vf. Goru. Programul ales este unul cu adevărat special deoarece ne vom aventura în junglă Vrânceană, printre animale, trasee salbatice,zone nemarcate.
În cadrul programului am inclus 2 vârfuri extrem de sălbatice pe care le vom explora. Primul vârf pe care îl vom atinge va fi Vf. Lacauti (1777 m.), un vârf de o importanţă deosebită pentru zona Vrânceană datorită staţiei meteo şi care la rândul său ne va oferi o panoramă incredibilă asupra Vf-ului Goru. Vf. Lacauti este al doilea vârf din judetul Vrancea ca înălţime, având 1777 m.
Al doilea vârf pe care îl vom aborda va fi Vf. Goru, cel mai sălbatic vârf din Munţii Vrancei şi care este poziţionat aşa cum spun bătrânii, În CREIERUL MUNŢILOR, şi care este cel mai înalt vârf din Vrancea având înălţimea de 1785 metri.
Traseul dintre Vf. Lacauti şi Vf. Goru este extrem de sălbatic.Cu toate că înălţimea sa nu se apropie de cea a munţilor Făgăraş, vă garantăm că Vf. Goru este un vârf extrem de impunător, care depăşeşte în măreţie toate vârfurile din zona Moldovei: Vf. Penteleu, Vf. Nemira Mare şi Vf. Toaca.
Munții Vrancei sunt o unitate de relief a Carpaților de Curbură, aparținând de lanțul muntos al Carpaților Orientali. Zona Munților Vrancei este limita estică a cotului cu cea mai mare diferență de orientare din întreg lanțul Munților Carpați. Curbura Carpaților și structura geologică a întregului areal fac din regiune una cu un grad ridicat de seismicitate activă, potențialul seismic al regiuni putând genera mișcări tectonice intense, de adâncime (între 50 și 250 de kilometri) cu intensități de de până la 7,8 grade pe scara Richter. Aceasta face ca toată geologia și structura regiunii să fie una atipică, puternic marcată de toate fenomenele geologice conexe activității tectonice: seisme, alunecări de teren, surpări și emanații de gaze.
Cel mai înalt pisc din Munții Vrancei este Vârful Goru, având 1.785 m. Măsurătorile au indicat că anual masivul crește cu circa 0,4-0,5 mm, cu variații mai importante în urma seismelor medii și mari, care pot determina creșterea mai accentuată a vârfului și adâncirea văilor. Acest din urmă proces – adâncirea văilor din Munții Vrancei, este și el unul continuu, în fiecare an văile scufundându-se cu 10-20 de metri. Totul face ca zona Munților Vrancei să fie una atipică, unică și excepțional de spectaculoasa

1. Prezentare:
În dimineaţa zile de 26.03.2022(ora se va stabili ulterior) ne vom întâlni în oraşul Covasna de unde vom lua drumul către comuna Comandău. Ajunşi în Comandău ne vom lua rucsacii în spate şi vom aborda traseul către Vf. Lacauti urmata apoi de Vf. Goru. Odată ajunşi pe Vf. Lacauti ne vom bucura de panorame incredibile asupra Vf. - urilor Goru, Penteleu, Ciucas chiar şi Bucegi. Având în vedere faptul că ne aflăm în mijlocul anotimpului de primavara,tinând cont de înălțime ne vom bucura si de zapada asa ca vom cataloga tura ca fiind una de iarna.


2-Echipament obligatoriu:
- Bocanci de munte și rucsac.
- Haine de drumeţie adecvate sezonului, condiţiilor meteo și confortului personal în funcție de temperaturile din zilele respective, lucru pe care îl transmitem în informarea de dinainte de excursie.
- fes si manuși;
- lantern sau frontală și baterii de rezervă;
-trusă medicală ;
-pelerină ploaie;
-baterie externă;
-haine de schimb;
-un polar;
-rucsac de 50-60 litri minimi;
-geacă;

3- Echipament recomandat:
- beţe de trekking;
-spray de urși (ghizii vor avea asupra lor dar daca dvs. aveți vă recomandăm să le luați);

4-Provizii Obligatorii: apă, fructe uscate și/sau dulciuri și/sau batoane energizante, sandwich precum și alte alimente pe care dvs. le considerați bune pentru o asemenea excursie. Aprovizionarea alimentelor se va face ținând cont de durata evenimentului.

5-Locuri :20

6-Alte informații:
În cazul schimbării vremii sau apariției restricțiilor prevăzute de normele legale din cauza epidemiei covid, ne rezervăm dreptul de a anula tura . În cazul anularii excursiei din cauza apariției unor restricții (indiferent de sursă ,naturale sau umane) ,și daca situația permite, excursia anulată va fi înlocuită cu altă excursie care să se încadreze în parametrii celei anulate. Ne rezervăm dreptul să luăm orice decizie astfel încât să asigurăm siguranța dumneavoastră și a grupului. Prin participarea la aceste activități, vă asumați răspunderea că sunteți apt medical . În caz de accidentare din cauza nerespectării indicațiilor venite din partea ghidului vă vom asigura sprijinul și ajutorul necesar dar nu suntem răspunzători . Ghidul nu-și va asuma răspunderea pentru accidentările apărute din cauza încălcării de la indicațiile sale dar o sa vă asigure sprijinul necesar ca sănătatea/viața dvs. să nu fie puse în pericol. Conducătorul grupului este cel care va sta în față și pentru o bună desfășurare a programului este necesară o bună colaborare participant/ghid pe toată perioada deplasării. Nu tolerăm comportamente nepotrivite și ne rezervăm dreptul de a ne selecta participanții. Pe perioada turului trebuie respectate normele de igienă și distanțare socială în vigoare. Participarea la aceste activități semnifică faptul că dvs. sunteți apt din punct de vedere medical.

Regulament:
- ne rezervăm dreptul de a ne selecta participanții:
-nu se consumă băuturi alcoolice sau alte substanțe interzise pe traseu și în general;
-participanții care se prezintă în ziua plecării sub influența băuturilor alcoolice nu vor fi primiți în grup(atragem atenția cu privire la acest aspect);
-se va respecta traseul stabilit de organizator și nu se va depăși ghidul care va conduce grupul:
- pe traseu nu se împinge și nu se bruschează persoana din față iar în caz de apariție a diferitelor probleme se va anunța unul din ghizi;
- se vor respecta popasurile stabilite de organizatori iar în caz de necesități urgente anunțați ghizii;
- pe perioada deplasării se va folosi un limbaj politicos și sunt interzise actele de violență;
- ne rezervam dreptul de a modifica traseul și programul dacă situația meteo este una nefavorabilă și pune în pericol siguranța dumneavoastră;
- se va respecta distanțarea socială și totodată fiecare participant să dețină masca asupra sa;

7-Informații tehnice despre traseu:
-distanţa totală a traseului va fi de 26 de km si necesită să aveţi o condiţie fizică medie precum si vointa de a ajunge pe acest vârf impunător.

Ghizi:
Ștefan Andrei Romeo ghid montan și național acreditat de Ministerul Turismului cu atestat 7126( nr .telefon 0768150671)

Costul experienței este de 100 lei/persoană și include:
- ghizi montani acreditați de Ministerul
Turismului ce te vor asista în cadrul
drumeției.
-editare video si poze.
Ce nu este inclus in preț :
- mese;
-transport;
- alte cheltuieli personale.

Dupa formarea grupului vom contacta si o societate care sa ne asigure transportul,cost care se va imparți la numarul de participanți.Acest aspect se va discuta exclusiv cu cei inscrisi.
Rezervări și întrebări la numărul de telefon: 0768150671 (Ștefan Andrei Romeo ghid coordonator).

Rezervarea se face prin achitarea costului aventurii care constă 100 de lei. În cazul neparticipării dupa plata, suma achitată nu poate fi returnată decat dacă se găsește înlocuitor.
În cazul în care tura va fi anulată din cauza unor restricții apărute din cauza pandemiei sau evenimente neprevăzute, banii se vor returna iar pentru cine dorește se va stabili o altă dată pentru organizarea turei.

Faptul ca dati ,,particip’’ asta nu inseamna ca ghizii noștri îl vor lua in considerare. Se vor face rezervări doar în baza apelului telefonic și achitarea avansului.

Rezervări și întrebări:
Telefon și WhatsApp: 0768150671 – Ștefan Andrei
Vă informăm că în cazul în care dați ,,particip’’ să sunați pentru a verifica disponibilitatea locurilor și pentru a vă înscrie pe listă.
In cazul in care sunati si numarul de mai sus este inchis ,lasa-ti mesaj pe whatzapp deoarece ne aflam in zone fara semnal.Noi vedem mesajul si va contactam imediat cum putem.

Clubul Sportiv Nidan este club sportiv cu renume în România care are în componență și secția activități outdoor.
Evenimentul de față este organizat de Clubul Sportiv Nidan prin pagina Alpine Expeditions .
CIF:10040886/18.12.1997
Autorizație:523/04.11.2997

 

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:

Pe Fest.ro, puteți adăuga propriile evenimente pentru a vă promova sau distribui publicului nostru. Pentru acest lucru, creați un cont personal și urmați acești pași: 1. Autentificați-vă sau înregistrați-vă pe platformă. 2. Accesați "Contul meu" și categoria "Pentru proprietar". 3. Completați formularul "Adaugă un eveniment nou" cu informațiile despre evenimentul dvs. 4. Adăugați o imagine relevantă pentru eveniment. 5. Revizuiți informațiile și publicați evenimentul. 6. Acesta va fi verificat de către echipa noastră înainte de a fi afișat pe site pentru toți utilizatorii. 7. După aprobare, acesta va fi vizibil pentru toți. 8. Oricând veți avea acces rapid și ușor pentru a gestiona și actualiza detaliile evenimentului în funcție de necesitățile dvs. Așteptăm cu interes evenimentele dvs. pe Fest.ro!

Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?