In abrupturile Craiului, pe Lanturi pana La Om 2238m

Imagini

Informații

Data: 28 Mai 2022, 08:00 Sâmbătă
Telefon Informații: 0741 576 088
Locul: Piatra Craiului, Sud-Vest Carpatii Orientali, Brasov, Romania

Descriere

În luna mai se anunță a fi o vreme foarte frumoasa, asa incat va propunem o tura de inceput de vara de 1 zi - pe cel mai înalt vârf din Piatra Craiului, La Om sau Piscul Baciului, 2238m cu urcare pe La Lanturi - Zaplaz.
Atentie! Tura alpina este organizata cu respectarea numarului de turisti per ghid montan. Va fi un foarte bun antrenament pentru cei care vor sa urce la vara cu noi prin Alpi, Dolomiti, si Caucaz, etc!
Locuri disponibile: 6.
Pret: 450 lei / persoana
Ghizi montani atestati de Ministerul Turismului:
Cristi Minculescu, legitimație nr. 6148
Mitză Matei, legitimație nr. 6415.
Program:
Ne vom intalni sambata dimineata 28 mai la ora 8 in Zarnesti langa Posta Centrala. Ne vom ingriji sa achizitionam bilete de acces in Parcul National Piatra Craiului, care vor costa 5 lei pe saptamana sau 20 lei pe an (se pot lua si on line)
Ne deplasam cu masina pana la Plaiul Foii, acolo de unde vom incepe tura noastra pe ruta: Refugiul Spirlea - La Zaplaz - Lanturi - Varful La Om, 2238m - refugiul Grind - Prapastiile Zarnestilor - Fantana lui Botorog
Durata traseu: 8-10 ore
Dificultate: medie, vom avea de urcat si de coborat circa 1300m diferenta de nivel. Traseul prezinta portiuni expuse dar asigurate cu cabluri metalice in anumite pasaje.
****Atentie! Traseul parcurs necesita o buna conditie fizica si rezistenta!
Nu trebuie sa fii un alpinist experimentat ca sa ne insotesti, dar este recomandat sa ai o buna pregatire fizica!
* sa iti doresti sa inveti chestiuni elementare ale mersului pe munte si ale supravietuirii in salbaticie
* sa inveti sa te echipezi adecvat in functie de sezon
* sa te orientezi pe munte in conditii de vreme rea
* sa iti dozezi efortul functie de tipul de teren pe unde are loc ascensiunea si sa inveti tehnici de catarare libera!
Daca va fi necesar, va fi folosita coarda de alpinism pentru a asigura partenerii de ascensiune. Va fi un bun prilej de a exersa noduri elementare folosite in alpinism si in ture tehnice pe munte, precum si de a folosi cateva amaraje de asigurare pentru zonele expuse.
Atentie!
Este o tura alpina care se va derula la peste 2000m altitudine, asa ca nu trebuie sa uitati sa aveti la voi haine mai groase, o geaca impermeabila si rezistenta la vant, pantaloni trekking, bluza de corp, ochelari de soare, manusi de via ferrata, caciula sau sapca, bocanci 3 sezoane, o lanterna frontala (vom reveni din munți pe seară ), bete de trekking, rucsac pentru tura de 1 zi, bidon/termos pentru ceai.
Este necesara casca de alpinism.
Dacă va mai fi zăpada sus, este posibil sa aveti nevoie de colțari și piolet. Ghizii montani va vor anunța din timp despre starea traseului și echipamentul necesar!
De la noi se pot închiria coltari si piolet, casca alpinism si ham la un preț modic.
Atentie!!!
Ruta aleasa poate suferi modificari in functie de starea vremii, iar deciziile din cadrul ascensiunii privind traseul urmat si eventualele retrageri fortate apartin DOAR ghizilor montani cu experiență, care va insotesc.
Veti beneficia de serviciile a 2 ghizi montani atestati de Ministerul Turismului - cu experienta in munti inalti: Alpi, Anzi, Caucaz si Himalaya!
- echipament comun de alpinism: semicorzi, anouri, carabiniere.
Nu este inclusa taxa de Parc: 5 lei/ persoana.
- nu este inclus transportul.
****Va puteti inscrie in tura prin achitarea integrala a costului in contul nostru pana la data de 10 mai!
****Pentru alte informatii despre costuri, rută, echipament necesar și ghidaj montan, precum și pentru înscrieri va rugam sa ne scrieti la adresele:
vicentiu.matei@gmail.com sau
drumetiiinromania@gmail.com sau sa ne sunați la telefon:
0741 576 088-Mitza
0726 279 537- Cristi.

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:

Pe Fest.ro, puteți adăuga propriile evenimente pentru a vă promova sau distribui publicului nostru. Pentru acest lucru, creați un cont personal și urmați acești pași: 1. Autentificați-vă sau înregistrați-vă pe platformă. 2. Accesați "Contul meu" și categoria "Pentru proprietar". 3. Completați formularul "Adaugă un eveniment nou" cu informațiile despre evenimentul dvs. 4. Adăugați o imagine relevantă pentru eveniment. 5. Revizuiți informațiile și publicați evenimentul. 6. Acesta va fi verificat de către echipa noastră înainte de a fi afișat pe site pentru toți utilizatorii. 7. După aprobare, acesta va fi vizibil pentru toți. 8. Oricând veți avea acces rapid și ușor pentru a gestiona și actualiza detaliile evenimentului în funcție de necesitățile dvs. Așteptăm cu interes evenimentele dvs. pe Fest.ro!

Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?