Iarna pe poteci Vrăncene

Imagini

Informații

Data: 15 Ianuarie 2022, 07:00 Sâmbătă
Telefon Informații: 0768150671
Locul: Muntii Vrancei, Focșani, Focsani, Romania, Brasov, Romania

Descriere

arna pe poteci Vrăncene
Iarna pe poteci Vrancene
Vf.Coza( Golul Cozei)

Alpine Expeditions în data de 15-16.01.2022 vă invită la o frumoasă aventură, în plin sezon de iarnă, ce se va întinde pe o perioadă de două zile în judeţul Vrancea. Traseele alese sunt de dificultate medie şi o să vă ofere panorame de iarna extrem de frumoase asupra Munţilor Vrancea.Ne vom bucura din plin de peisaje de iarnă extreme de frumoase precum şi de sentimentul de libertate.

CE VOM FACE !!!

1-Descrierea traseului:
Ziua 1( 15.01.2022)-Vf, Coza sau Golul Cozei

Traseul pleacă din Satul Coza şi vom urca prin strâmtoare Cozei, prin răul Coza pană la Turnurile Cozei, trecând pe lângă stânile Tătaru şi Cârnituri.La Turnurile Cozei aveţi un adevărat peisaj montan de iarnă şi totodată veți putea observa refugiul/stână Vidreni.
Peisajul oferit de natură la Turnurile Cozei este de o raritate incredibilă, iarna dezvălunindu-se cu totul în faţa dumneavoastră. Din acest punct vom aborda traseul către Şaua Geamana-Izvorul, La Uluce’’.De la acest punct vom aborda Golul Cozei cu o urcare prin Şaua Cristianul. Vf. Coza sau Vf. Cristianu II (numire populară Golul Cozei 1587 metri) se prezintă sub forma unei muchii de creastă şi care oferă panorame asupra Munţilor Jud. Vrancea (Vf. Goru, Vf. Lacauti, Vf. Pietrosu, Vf. Magura) dar şi asupra o
Parte din Munţii Buzăului şi anume Vf. Penteleu.


Ziua 2( 16.01.2022)-Golul Lepsei.
La ora stabilita vom pleca din Lepsa urcand spre Gresu si vom urca spre Golul Lepsei.Golul Lepsei se prezinta sub forma unei pasuni alpine care ofera panorame incredibile asupra varfurilor din zona Cheilot Tisitei.Peisajul este extreme de frumos ,fiind si o zona extreme de buna de facut fotografii.


2-Echipament obligatoriu:
- bocanci de munte și rucsac.
- haine de drumeţie adecvate sezonului, condiţiilor meteo și confortului personal în funcție de temperaturile din zilele respective, lucru pe care îl transmitem în informarea de dinainte de excursie.(aceste aspecte le vom discuta și la telefon după formarea grupului)
- fes și mănuși;
- lanternă ,frontală și baterii de rezervă;
-trusă medicală ;
-polar;
-baterie externă;
-geacă de iarna sau geacă puf;


3- Echipament recomandat:
- Beţe de trekking;
-ochelari de soare ( daca va fi cazul) .

4-Provizii Obligatorii: apă, fructe uscate și/sau dulciuri și/sau batoane energizante, sandwich precum și alte alimente pe care dvs. le considerați bune pentru o asemenea excursie. Aprovizionarea alimentelor se va face ținând cont de durata evenimentului. De asemenea în stațiunea Lepșa exista mai multe magazine de unde puteți achiziționa alimente.Recomandam ceai cald in termos si ghimbir.

5-Locuri :20

6-informații tehnice despre traseu:
Distanța totală de parcurs in prima zi este de 25 km.De la Stâna Tâtaru vom urca 3 ore pe o urcare constanta pana la stâna Cârnituri,aceasta fiind partea mai dificilă a traseului.
În ziua a doua distanța totală a traseului este de 8 km dar acesta poate varia in funcție de cat ne vom deplasa noi in pașunea alpină din Golul Lepsei în cautare de loc bun pentru pozat.

7-Alte informații:
Întâlnirea va avea loc in Stațiunea Montană Lepșa.
În cazul schimbării vremii sau apariției restricțiilor prevăzute de normele legale din cauza epidemiei covid, ne rezervăm dreptul de a anula tura . În cazul anularii excursiei din cauza apariției unor restricții (indiferent de sursă ,naturale sau umane) ,și daca situația permite, excursia anulată va fi înlocuită cu altă excursie care să se încadreze în parametrii celei anulate. Ne rezervăm dreptul să luăm orice decizie astfel încât să asigurăm siguranța dumneavoastră și a grupului. Prin participarea la aceste activități, vă asumați răspunderea că sunteți apt medical . În caz de accidentare din cauza nerespectării indicațiilor venite din partea ghidului vă vom asigura sprijinul și ajutorul necesar dar nu suntem răspunzători . Ghidul nu-și va asuma răspunderea pentru accidentările apărute din cauza încălcării de la indicațiile sale dar o sa vă asigure sprijinul necesar ca sănătatea/viața dvs. să nu fie puse în pericol. Conducătorul grupului este cel care va sta în față și pentru o bună desfășurare a programului este necesară o bună colaborare participant/ghid pe toată perioada deplasării. Nu tolerăm comportamente nepotrivite și ne rezervăm dreptul de a ne selecta participanții. Pe perioada turului trebuie respectate normele de igienă și distanțare socială în vigoare. Participarea la aceste activități semnifică faptul că dvs. sunteți apt din punct de vedere medical.

Regulament:
- ne rezervăm dreptul de a ne selecta participanții:
-nu se consumă băuturi alcoolice sau alte substanțe interzise pe traseu și în general;
-participanții care se prezintă în ziua plecării sub influența băuturilor alcoolice nu vor fi primiți în grup(atragem atenția cu privire la acest aspect);
-se va respecta traseul stabilit de organizator și nu se va depăși ghidul care va conduce grupul:
- pe traseu nu se împinge și nu se bruschează persoana din față iar în caz de apariție a diferitelor probleme se va anunța unul din ghizi;
- se vor respecta popasurile stabilite de organizatori iar în caz de necesități urgente anunțați ghizii;
- pe perioada deplasării se va folosi un limbaj politicos și sunt interzise actele de violență;
- ne rezervam dreptul de a modifica traseul și programul dacă situația meteo este una nefavorabilă și pune în pericol siguranța dumneavoastră;
- se va respecta distanțarea socială și totodată fiecare participant să dețină masca asupra sa;

Ghizi:
Ștefan Andrei Romeo ghid montan și național acreditat de Ministerul Turismului cu atestat 7126( nr .telefon 0768150671)


Costul experienței este de 150 lei/persoană și include:
- ghizi montani acreditați de Ministerul Turismului ce te vor asista în cadrul drumeției;
-antiderapante tip colțari( mai sunt denumite si gherute).

Ce nu este inclus in preț :
- mese;
- cazare pensiune;
-transport;
- alte cheltuieli personale;
Rezervări și întrebări la numărul de telefon: 0768150671 (Ștefan Andrei Romeo ghid coordonator).
In cazul in care avem doritori care opteaza doar o drumeție din cele doua pretul este de 100 de lei.
Cât privește cazarea recomandam zona Lepsa.Deasemenea va stăm la dispoziție sa va ajutăm in găsirea unei cazari dacă întâmpinați probleme.

Rezervarea se face prin achitarea avansului aventurii care constă în suma de 50 de lei. În cazul neparticipării sau retragerii cu 15 zile inainte de eveniment, suma achitată nu poate fi returnată decat dacă se găsește înlocuitor.
În cazul în care tura va fi anulată din cauza unor restricții apărute din cauza pandemiei sau evenimente neprevăzute, banii se vor returna iar pentru cine dorește se va stabili o altă dată pentru organizarea turei.
Faptul ca dati ,,particip’’ asta nu inseamna ca ghizii noștri îl vor lua in considerare. Se vor face rezervări doar în baza apelului telefonic și achitarea avansului.

Rezervări și întrebări:
Telefon și WhatsApp: 0768150671 – Ștefan Andrei
Vă informăm că în cazul în care dați ,,particip’’ să sunați pentru a verifica disponibilitatea locurilor și pentru a vă înscrie pe listă.

Clubul Sportiv Nidan este club sportiv cu renume în România care are în componență și secția activități outdoor.
Evenimentul de față este organizat secția activitati outdoor Alpine Expeditions al Clubul Sportiv Nidan Focșani .
CIF:10040886/18.12.1997
Autorizație:523/04.11.2997
Autorizație ghid montan/național 7126 Ștefan Andrei Romeo și sportiv al clubului din anul 2002 .

Informații Covid conform Lg.55/2021

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?