Exploram Lacul Vidraru Din Caiace

Imagini

Informații

Data: 4 Iunie 2022, 06:00 Sâmbătă
Telefon Informații: 0784258058
Locul: Lacul Vidraru, Brasov, Romania

Descriere

Marele avantaj în turele de caiac, e ca vezi și pipăi peisaje care sunt inaccesibile acestor simțuri, de pe mal. In momentul în care ești în mijlocul lacului și ai o altă perspectivă decât cea obișnuita, spre deosebire de toți ceilalți, care de cele mai multe ori aleg sa guste un peisaj in goana mașinii, adesea prin intermediul unui obiectiv zgâriat, trăiești un sentiment indicibil de putere și libertate, care te umple până simți ca dai pe dinafară.

Asa se simte mai ales pe Lacul Vidraru. Caiacul alunecă lin pe suprafata sticloasa a lacului și brusc te trezești în alt tărâm. Lăsând în urma gălăgioșii de pe baraj, care se mulțumesc cu un porumb copt și puțin aer de munte, nu-ți vine sa crezi ce ți se desfășoară înaintea ochilor. Și iată că am intrat in poveste..

Afla mai multe detalii pe site:

https://adventuretime.ro/product/exploram-lacul-vidraru-din-caiace-evenimente-pentru-tot-anul-2022/

De data asta ne-am gandit sa exploram din caiace lacul Vidraru, pazit parca de maiestosii Munti Fagarasi, cunoscut pentru frumusetea si maretia lui, navigand pe luciul apei si bucurandu-ne de peisajul ce ne inconjoara.

Hai si tu cu noi, sa descoperim impreuna minunatiile lacurilor de munte, din caiace! J

UNDE ? Lacul Vidraru

CAND ? 4-5 Iunie 2022

CATE LOCURI SUNT ? 20

Numar minim de participanti ? 10

Va puteti inscrie la una dintre aceste iesiri faine selectand butonul de rezervare si la urma alegand data in care doriti sa participati.

Aici puteti vedea fotografiile de la ultima noastra iesire in caiace pe Lacul Vidraru

https://www.facebook.com/pg/AdventureTime.ro/photos/?tab=album&album_id=1924080081230842

https://www.facebook.com/pg/AdventureTime.ro/photos/?tab=album&album_id=1920763191562531

https://www.facebook.com/pg/AdventureTime.ro/photos/?tab=album&album_id=1910734825898701

https://www.facebook.com/pg/AdventureTime.ro/photos/?tab=album&album_id=1867264446912406

"Exploram Lacul Vidraru din caiace" este un eveniment care isi propune in primul rand, plimbare, relaxare, prietenie, socializare si nu in ultimul rand, multa, multa distractie...

Vom incepe incursiunea noastra cu parcurgerea lacului VIDRARU, in caiace un lac de acumulare creat in anul 1965, in Judetul Arges, pe raul Arges, pentru productia de energie electrica, irigatii si prevenirea inundatiilor. Insa lacul este folosit si pentru recreere, turism si sporturi de apa.

Pe Transfagarasan, Lacul Vidraru este locul de intalnire al Argesului cu raurile Capra, Buda si a catorva afluenti, raul Doamnei, Cernatul, Topologul.

Privelistea care ti se deschide imediat cum patrunzi prin tunelul care da spre baraj, este atat de spectaculoasa, incat aproape toata lumea se opreste, sa-si faca o poza cu lacul.

Muntii se ridica aproape vertical de o parte si de alta, lacul pare nemiscat, undeva, dedesubt, iar norii care il traverseaza sunt singurii care te conving ca nu e facut din metal.

Constructia barajului se sprijina pe versantii muntilor Plesa si Vidraru si, in anul intrarii sale in exploatare, era al 15-lea baraj in arc si al 27-lea ca inaltime (166m), din Europa. Vazut de sus in jos, iti da ameteli mult mai puternice decat cel de la Bicaz, alt baraj masiv din Romania.


CE FACEM?

- mini-expeditie cu caiacele pe unul dintre cele mai frumoase lacuri din Romania. Exploram timp de 2 zile Lacul Vidraru – inclusive zonele MAGICE , dar şi pe noi înşine!

- fotografiem NATURA, pasarile si muntii, însă de preferat ar fi să ni le imprimăm pe retină, în respiraţie şi în spirit;

- cantam, gatim la ceaun, privim stelele, ne relaxam mintea si trupul in mijlocul naturii;

- exersam echilibrul in caiac, care ne testeaza totodata si flexibiliatea interioara, generand exercitii de prezenţă şi reconectare cu sine;

- ne deconectam de toate grijile si problemele de acasa (apa are acest efect miraculos, mai ales cea de munte!). Lăsăm perspectivele încrâncenate, balastul emoţional, treburile nerezolvate, acolo, pe apă, iar odată ajunşi acasă, vom constata că s-au soluţionat toate, ca prin farmec;

PROGRAM:

Vineri seara, ne intalnim direct la Vidraru, ne cunoastem si povestim in jurul focului ?

La aceasta iesire, se va sta la casute chiar pe marginea lacului (lac care este inconjurat de Muntii Fagaras ceea ce confera locului o si mai mare frumusete), unde vom face focul si vom gati la ceaun, admirand superbul peisaj.

Putem asigura transportul dus-intors cu plecare din Bucuresti pentru 7 persoane inscrise, cu plecare de vineri , ora 16:00. Costul transportului este de 50 lei.

Transportul se va face cu masinile personale, dar daca cineva nu are masina, ne poate contacta si putem gasi locuri in masinile celorlalti participanti.

Cine nu poate veni de vineri seara, ne vedem sambata dimineata (ora 10:00) la locul de intrare pe apa, in acest loc sunt amplasate si casutele unde vom fi cazati. Ne vom lăsa calabalâcul acolo. Locul exact de intalnire va fi transmis in mesajul de organizare, imediat dupa incrierea fiecarui participant.

Sambata dimineata, ne intalnim cu toţii la locul de intrare pe apa, se tine un scurt instructaj despre cum trebuie sa stam corect in caiace, despre cum trebuie sa vaslim corect si eficient etc.

Distanta pe care o vom parcurge in prima zi, este de 8-10 km cu aproximatie, traversând linistea apei vii, invaluiti de peisajul mirific al muntilor. Să-nceapă AVENTURA'n caiaceee!!!

Seara facem un foc, gatim la ceaun, povestim, cantam (cine are curaj!), jucam ceva jocuri distractive, comentam ziua in curs si ne pregatim pentru frumusetile ce vor urma in ziua urmatoare.

Duminica :

De dimineata, fresh si binedispusi dupa o noapte petrecareata, mancam si continuam Aventura! Exploram zonele ascunse ale lacului Vidraru, cotloane numai de noi stiute, dar promitem sa ajungem si prin zonele cu adevarat MAGICE.

La acesta tura de caiac pot participa si copii insotiti de catre un adult.

Nu este necesara experienta anterioara. Vei invata pe parcurs cu ajutorul instructorului Cosma.

ECHIPAMENT RECOMANDAT:

- ochelari de soare

- crema cu protectie solara

- pantaloni lungi si scurti

- jacketa de ploaie

- palarie de soare

- un polar pt seara la cort

- lanterna/frontala

- tacamuri si vesela

- cort

- sac de dormit

- izopren

- mancare pentru dimineata si la pranz (asta daca alegeti cina gatita de noi)

- apa (minim 2 litri/zi)

CAT COSTA?

…si ce este inclus in pret:

Costul excursiei este de 340lei/persoana.

Daca vii insotit de minim 2 prieteni, costul se reduce la 300lei/persoana.

– panou solar pentru incarcarea telefoanelor/aparat foto.

– mini-aragaz (primus) + butelie pentru gatire

– ghizi specializati in sporturi nautice

– pavilion daca se anunta vreme cu precipitatii

– caiace comode (sit in – expeditie) de 1 loc sau de 2 locuri

– padele performante

– veste de salvare foarte ergonomice

– fustite pentru caiac ( se pun in jurul taliei si se ataseaza la caiac, in felul asta te protejeaza de apa, vant si ofera protectie termica.

– duş portabil pentru cine va avea nevoie

– transportul echipamentelor pana la lacul Vidraru

– poze si filme cu aparat foto profesional, drona (daca conditiile meteo sunt favorabile) si camera de actiune GoPro 7 black

– o atmosfera de gaşcă "cum nu mai gasesti in alte parti" (asa ne-au spus aventurierii!)

ATENŢIE!!!

–Putem asigura transportul dus-intors cu plecare din Bucuresti pentru 7 persoane inscrise, cu plecare de vineri, ora 16:00. Costul fiind de 50lei/persoana.

-Transportul se va face cu masinile personale, dar daca cineva nu are masina, ne poate contacta si putem gasi locuri in masinile celorlalti participanti.

OPŢIONALE :

- Mancare gatita la ceaun :

Vrei sa mananci cina gatita la ceaun in mijlocul salbaticiei? Madalina gateste extraordinar si merita din plin! Fiecare masa va costa 40lei/persoana.

- Cazarea va fi la casutele de la cabana Cumpana. Casutele pot gazdui doua persoane si costa 60lei/persoana. Cazarea la casute include si toalete + dusuri. Daca alegi sa stai singur intr-o casuta, costul va fi integral. Ne ocupam noi de rezervarea casutelor.

- Se poate sta si la cabana Cumpana, dar pentru rezervare va trebui sa va ocupati singurei.

IMPORTANT!!!

In functie de inscrierea participantilor la eveniment, se poate intampla sa nu prindem locuri la casute. In acest caz, se va sta la cort intr-un loc extraordinar de frumos, stiut de noi.

IMPORTANT!!!

Rezervarea ferma se face prin achitarea unui avans de minim 50% in contul nostru bancar. Detaliile necesare le veti primi printr-un mesaj sau prin e-mail.

In functie de nivelul apei, vreme, traseul poate suferi mici modificari.

ORGANIZATORI :

Cosma

office@adventuretime.ro  pentru inscrieri

0784258058 pentru inscrieri

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:

Pe Fest.ro, puteți adăuga propriile evenimente pentru a vă promova sau distribui publicului nostru. Pentru acest lucru, creați un cont personal și urmați acești pași: 1. Autentificați-vă sau înregistrați-vă pe platformă. 2. Accesați "Contul meu" și categoria "Pentru proprietar". 3. Completați formularul "Adaugă un eveniment nou" cu informațiile despre evenimentul dvs. 4. Adăugați o imagine relevantă pentru eveniment. 5. Revizuiți informațiile și publicați evenimentul. 6. Acesta va fi verificat de către echipa noastră înainte de a fi afișat pe site pentru toți utilizatorii. 7. După aprobare, acesta va fi vizibil pentru toți. 8. Oricând veți avea acces rapid și ușor pentru a gestiona și actualiza detaliile evenimentului în funcție de necesitățile dvs. Așteptăm cu interes evenimentele dvs. pe Fest.ro!

Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?