Spectacolul "Un cuplu ciudat"

VOI MERGE 0

Alegeti una dintre optiuni:

Imagini

Informații

Data: 21 Martie 2020, 19:00 Sâmbătă
Evenimentele trecute
  • 8 Februarie 2020, 19:00 Sâmbătă
  • 6 Octombrie 2019, 19:00 Duminică
  • 28 Iunie 2019, 19:00 Vineri

Descriere

Un cuplu ciudat de Neil Simon.

Neil Simon este unul dintre cei mai apreciați dramaturgi americani și unul dintre cei mai jucați, atât pe teritoriul american, cât și în întreaga lume.
Între anii ’60 și ’80, numele lui devenise echivalent, pentru teatru, cu numele lui Steven Spielberg, în lumea filmului. Un semn clar al succesului de public şi al succesului de casă.

În 1966, Simon avea patru spectacole care rulau în același timp pe Broadway: Sweet Charity, Star Spangled Girl, The Odd Couple (Un cuplu ciudat) şi Barefoot în the Park (Desculț în Parc).

Opera sa prolifică include comedii uşoare, comedii „negre”, câteva opere autobiografice, scenarii pentru comedii muzicale. De asemenea, a scris peste douăzeci de filme de lung metraj şi a primit patru nominalizări la Oscar pentru Cel mai Bun Scenariu.

Piesa Un cuplu ciudat, varianta pentru femei, este scrisă la 20 de ani după ce Simon publicase celebra versiune cu personaje masculine, versiune care s-a făcut cunoscută şi graţie celebrei ecranizări din 1968 (care i-a avut în rolul principal pe Jack Lemmon şi Walter Matthau).

În prima variantă, 6 bărbaţi joacă pocher, iar în cea de-a doua, femeile joacă „Ştii şi câştigi” („Trivial Pursuit”)…

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?