Spectacolul "Domnu’ Goe"

VOI MERGE 0

Alegeti una dintre optiuni:

Imagini

Informaţii

Data: 25 Mai 2018, 11:00 Vineri
Preţ: 4, 9 Lei
Evenimentele trecute
  • 11 Mai 2018, 11:00 Vineri
  • 31 Martie 2018, 11:00 Sâmbătă
  • 17 Februarie 2018, 11:00 Sâmbătă

Descriere

Spectacolul "Domnu’ Goe", dramatizare după I.L. Caragiale de Dan Tudor.

Durata: 1h.

Spectacolul acesta este o născocire. Personajele lui Caragiale sunt ca un schelet de carton pe care vorbele îl îmbracă în hârtie. Iar faptul că sunt nişte fantoşe îţi permite să fabulezi, să le duci unde vrei. Autorul este generos, te lasă să faci asta. Aşa că poţi să vezi spectacolul şi să spui: Domnnule, este Caragiale! Dar e şi altceva! E o comedie neagră, de exemplu.

Dar are adevăr. Pentru că este pornit din gândul scriitorului, cel care spunea undeva: „Mă înnebunesc după evenimente de senzaţie, vesele sau funebre, parade, accidente, crime, sinucideri, scandaluri. Îmi trebuiesc, dimineaţa, cum deschid ochii ştiri adevărate, dacă nu adevărate, măcar altfel. Dezminţirea lor seara mă înnebuneşte peste măsură şi nu mă pot mângâia decât a doua zi cu o nouă născocire şi mai şi.”

Pentru mine, Domnu’ Goe a fost personajul preferat al copilăriei mele. De altfel, la ea mă raportez întotdeauna. Mai ales că am avut parte de o copilărie plină, cu multe întâmplări şi vesele, şi bune care m-au marcat. Iar Domnu’ Goe mă fascina. Pentru că el făcea lucrurile care nouă ne erau interzise. Mă fascina forţa pe care o avea, puterea de a-şi duce până la capăt gândurile. Multe dintre situaţii pot fi comparate cu ceea ce se întâmplă astăzi. Îl poţi regăsi pe Goe în cei mici, dar şi în adulţii de astăzi. Şi nu poţi să nu te întrebi: Câte neobrăzare, câte frustrare există?

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceţi emailul şi parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceţi adresa de email şi parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriţi să unificaţi ambele conturi de utilizator?