Spectacolul "American Buffalo"

Imagini

Informații

Data: 21 Februarie 2024, 19:00 Miercuri
Evenimentele trecute
  • 22 Octombrie 2023, 19:00 Duminică

Descriere

Don Dubrow, proprietarul unui magazin de vechituri, vrea să fure colecția de monede a unui client care, crede Don, l-a înșelat la cumpărarea unei monede cu cap de bizon. Complicele său e Bobby, băiatul de prăvălie bun la toate, dar la care renunță cînd Teach, un prieten manipulator, îl convinge că Bobby este incompetent. Neîncrezător totuși, Don îl invită să ia parte la lovitură și pe Fletcher, un personaj pe care atît el cît și Teach îl respectă ca pe o autoritate incontestabilă. Bobby devine țapul ispășitor într-o poveste construită pe suspiciune, furie, necinste, violență și, mai ales, trădare.
Într-o cronică pentru The New York Times a punerii în scenă din 1983, de pe Broadway, criticul Frank Rich, a numit-o „una dintre cele mai bune piese americane din ultimul deceniu.” Tot el scrisese și despre producția din 1981, numind piesa „genială” și notând: „Textul, totuși, este elementul central. Lucrând cu cel mai mic vocabular imaginabil – cuvinte precum nimic, grozav și nu, precum și cele “din patru litere” – domnul Mamet creează o lume subterană cu propriile ei benzi desenate nealfabetizate: lupte pe viață și pe moarte, patos și chiar afecțiune. În American Buffalo, el a creat o înșelătoare tragedie la scară mică, care are puterea de a face să explodeze cel mai mare dintre miturile americane.”

American Buffalo este o piesă scrisă în 1975 de dramaturgul, scenaristul, scriitorul și regizorul american David Mamet, câștigător al Premiului Pulitzer și nominalizat la Premiile Tony pentru piesele Glengarry Glen Ross (1984) și Speed-the-Plough (1988).După trei producții de prezentare la Goodman Theatre, Chicago, montarea textului American Buffalo a avut premiera pe Broadway, în februarie 1977, la Ethel Barrymore Theatre, iar până în iunie 1977 s-a jucat de 122 de ori.Din 1977 până în 2022, piesa a cunoscut 7 montări diferite, dintre care una în Chicago (1975), două la Londra (Donmar Warehouse, 2000 și Wyndham's Theatre, 2015) și patru pe Broadway (1977, 1983, 2008, 2022).Distribuțiile celor 7 montări i-au inclus pe Bernard Erhard, J.J. Johnston, William H. Macy, Robert Duvall, Kenneth McMillan, John Savage, Al Pacino, James Hayden, Philip Baker Hall, Mark Webber, John Leguizamo, Cedric the Entertainer, Haley Joel Osment, Damian Lewis, John Goodman, Tom Sturridge, Sam Rockwell, Laurence Fishburne, Darren Criss.În 1996, piesa a fost adaptată pentru un film ce îi are în distribuție pe Dennis Franz, Dustin Hoffman și Sean Nelson.

AMERICAN BUFFALO de David Mamet - PREMIERA

Cu: Angel Popescu, George Constantinescu, Ștefan Iancu

Scenografia: Tudor Albu

Costumele: Monica Florescu

Traducerea și regia: Bogdan Budeș

Recomandare vârstă: 16+

Spectacolul este realizat cu sprijinul Asociației Împreună pentru o Viață mai Bună

Bilete

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:

Pe Fest.ro, puteți adăuga propriile evenimente pentru a vă promova sau distribui publicului nostru. Pentru acest lucru, creați un cont personal și urmați acești pași: 1. Autentificați-vă sau înregistrați-vă pe platformă. 2. Accesați "Contul meu" și categoria "Pentru proprietar". 3. Completați formularul "Adaugă un eveniment nou" cu informațiile despre evenimentul dvs. 4. Adăugați o imagine relevantă pentru eveniment. 5. Revizuiți informațiile și publicați evenimentul. 6. Acesta va fi verificat de către echipa noastră înainte de a fi afișat pe site pentru toți utilizatorii. 7. După aprobare, acesta va fi vizibil pentru toți. 8. Oricând veți avea acces rapid și ușor pentru a gestiona și actualiza detaliile evenimentului în funcție de necesitățile dvs. Așteptăm cu interes evenimentele dvs. pe Fest.ro!

Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?