Spectacolul "4 Femei la Poliție"

Imagini

Informații

Data: 17 Iunie 2022, 18:00 Vineri
Telefon Informații: 0799.977.357
Evenimentele trecute
  • 18 Noiembrie 2021, 19:00 Joi
  • 2 Octombrie 2021, 19:30 Sâmbătă

Descriere

Biletele se pot achiziționa online de pe bilet.ro și de la caseria Casei de Cultură
CRONICĂ TEATRALĂ
" Un one-woman show de comedie reuşit pe timp de pandemie
4 FEMEI LA POLIŢIE după Tudor Muşatescu
Dorina Roman este o actriţă fascinantă pe care am aplaudat-o la prima ediţie a Festivalului Monodramei Independente, organizată de Teatrul Particular Braşov (octombrie 2021), unde juriul i-a acordat Trofeul pentru cel mai bun spectacol cu 4 femei la poliţie, care conţine 4 portrete feminine în ipostaze hazlii provenite din pana marelui satiric Tudor Muşatescu. Spectacolul profund comic transmite cu vervă debordantă exactitatea, fluiditatea şi aciditatea textului care este un colaj original de „muşatisme”, bijuterii ale geniului literar.
Dorina Roman parcurge cu siguranţă, prestanţă şi eleganţă, în hohote de râs, traseele impricinatelor invitate la secţia de poliţie, identificându-se perfect cu personajele contraveniente şi gramatical, fandosite, ridicole, parfumate tragic: o ţigancă (Dezida Coşovete), o artistă (Mimicela Zurgălău), o babă (Nineta Sorcoveanu) şi o prostituată (Ţuşca Wilmoş). Performanţa actoricească constă în trecerea rapidă de la o ipostază la alta, de la o costumaţie la alta şi de la o expresivitate la alta spre deliciul publicului. Fiind una din admiratoarele Stelei Popescu şi având ce învăţa de la ea, Dorina a fost originală, convingătoare, atât în registrul dramatic, cât şi în cel comic, îmbinând firesc veselia cu tristeţea, amarăciunea şi luciditatea scenică cu frenezia interpretărilor.
Ingredientele regizorale (Sorin Misirianţu), luminile şi scenografia au contribuit la reuşita unui spectacol independent ce merită a fi vizionat de cât mai multă lume.
Dinu GRIGORESCU
24 ian. 2022"
Premiul de excelență pentru promovarea Culturii oferit de Consiliul Județean Brașov în cadrul galei "STELELE COMUNITĂȚII BRAȘOVENE" 2013.
În anul 2018 câștigă marele trofeu "Femina VIP" și premiul de excelență în Cultura "Marioara Voiculescu"
Premiul de Excelenta "RINOCERUL" oferit la Gala de excelenta organizata de Revista Teatrala Rinocerul, Teatrul National Bucuresti, decembrie 2021
TROFEUL Festivalului Monodramei Independente Ediția I
octombrie 2021
Spectacol invitat în anul 2016 la Festivalul International de Teatru de la Constanta
Spectacol invitat la Zilele Culturii la Busteni 2015, 2016, 2018
Spectacol invitat la Festivalul "Mituri. Repere. Identități" Baia Mare 2019
Spectacolul s-a jucat în prezența nepoatei lui Tudor Mușatescu, doamna Pușa Petroșanu și a nepotului mareșalei teatrului românesc, doamna Marioara Voiculescu, dl Lucian Voiculescu, Dorina Roman fiind felicitată de către aceștia.

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?