"Don Giovanni" de W.A. Mozart

Imagini

Informații

Data: 8 Octombrie 2022, 18:30 Sâmbătă
Telefon Informații: 0268-419380
Evenimentele trecute
  • 5 Octombrie 2022, 17:00 Miercuri

Descriere

"Don Giovanni", "opera operelor", pe scena Operei Brașov

Miercuri, 5 octombrie 2022, de la ora 17.00, la Muzeul „Casa Mureșenilor” din Brașov, vă invităm la Recitalul de la ora 5. Evenimentul va fi susținut de soliștii Operei Brașov: Mădălina Bourceanu - soprană, Maria Catrina - soprană, Corina Klein - soprană, Valentina Mărgăraș - soprană, Lăcrămioara Schuller - soprană, Sonia Hazarian - mezzosoprană, Adrian Dumitru – tenor, Alexandru Aghenie - bariton, Valentin Marele - bariton. La pian îi va acompania Sena Ducariu. Prezintă: Simona Manole

În programul muzical al după-amiezei, care este unul foarte divers, pentru toate preferințele, sunt cuprinse arii din operele „Tosca” de G. Puccini, „Bal mascat” de G. Verdi, „Răpirea din serai” de W.A. Mozart, din musical-ul „My Fair Lady” de Fr. Loewe, dar și lied-uri, canțonete și romanțe românești.

• Recitalul durează o oră și nu are pauză.

Preț bilete: 6 lei – adulți, 4 lei – pensionari și 1,5 lei – elevi, studenți. Acestea se pot achiziționa de la sediul Muzeului „Casa Mureșenilor” (Piața Sfatului nr. 25), înainte de începerea evenimentului.

Sâmbătă, 8 octombrie 2022, de la ora 18.30, în Sala Operei Brașov, vă dăm întâlnire cu „opera operelor”, „Don Giovanni” de W.A. Mozart! Spectacolul revine pe scena noastră după aproape trei ani, în care nu s-a mai jucat din cauza pandemiei.

Don Giovanni” este o operă în două acte, pe un libret scris de italianul Lorenzo da Ponte. Premiera absolută a avut loc la „Ständetheater” din Praga, la data de 29 octombrie 1787, sub conducerea muzicală a compozitorului, fiind primită de public cu entuziasm. Între 1784 și 1786, Mozart realizează, în medie, o compoziție la fiecare două săptămâni, cele mai multe adevărate capodopere. Însă, în timp ce Mozart termină „Don Giovanni”, tatăl său se îmbolnăvește și moare la 28 mai 1787. Leopold a jucat un rol important în educația muzicală a fiului său, instruindu-l încă din copilărie și contribuind astfel la dezvoltarea geniului muzical al lui Mozart, de aceea figura paternă este prezentă și în „Don Giovanni”.

Subiectul acestei opere este inspirat de o legendă spaniolă, apărută în Evul Mediu, despre Don Giovanni, un aventurier şi un seducător etern, care a căutat perfecțiunea, a trăit viața și experiențele ei la intensitate maximă. Lucrarea prezintă ultima zi din viața lui Don Giovanni, a acestui cuceritor, se pare un caz real, care a sedus nu mai puțin de 2000 de femei. Acţiunea se petrece în Sevilla, în secolul al XVIII-lea, opera fiind o frescă a societății acelor timpuri. Richard Wagner spunea despre „Don Giovanni” că este „opera operelor”, un spectacol provocator, o „dramma giocoso”, așa cum o subintitulează libretistul da Ponte, în care tragicul se îmbină cu comicul, divinitatea cu pământescul, creând astfel o dramaturgie de contrast. Pentru a sublinia acest aspect, reprezentația de la Opera Brașov beneficiază de efecte multimedia.

Din distribuția spectacolului de sâmbătă seara, fac parte artiștii Operei Brașov: Don Giovanni - Adrian Mărcan, Leporello - Marian Rește, Donna Anna - Emilia Giol (debut), Donna Elvira - Cristina Radu, Don Ottavio - Mihai Irimia, Zerlina - Silvia Micu (debut), Masetto - Alexandru Chiriac (debut), Comandorul - Dan Popescu. Își dau concursul Orchestra și Corul Operei Brașov. Conducerea muzicală îi va aparține maestrului Traian Ichim. Regia artistică este semnată de Cristian Mihăilescu. Scenografia: Șerban Iuca. Coregrafia: Nermina Damian. Dirijor cor: Dragoș-Mihai Cohal. Asistent regie: Iulian Sandu. Asistent coregrafie: Ramona Mezei. Regie scenă: Marilena Aldea.

• Spectacolul durează două ore și 15 minute, la care se adaugă o pauză.

Preț bilete: 50 lei (sală + lojă); 30 lei (balcon lateral) – Pentru acest eveniment, nu mai sunt bilete disponibile!

Biletele se vând atât online, pe site-ul www.bilet.ro, cât și la sediul Operei Brașov din str. Bisericii Române nr. 51. Program Casierie: Luni – Vineri 10 – 17 şi cu o oră înainte de începerea spectacolului (în cazul în care rămân bilete disponibile). Informații se pot obține la telefon: 0268-419380.

În stagiunea 2022 – 2023, accesul copiilor la spectacolele de operă și operetă este permis începând cu vârsta de 7 ani!

Evenimente desfășurate cu sprijinul Municipiului Brașov.

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?