Baletul "Coppèlia", capodoperă coregrafică, pe scena Operei Brașov

Imagini

Informații

Data: 20 Mai 2023, 18:30 Sâmbătă
Evenimentele trecute
  • 19 Mai 2023, 12:00 Vineri
  • 17 Mai 2023, 17:00 Miercuri
  • 17 Mai 2023, 12:00 Miercuri

Descriere

Baletul "Coppèlia", capodoperă coregrafică, pe scena Operei Brașov

Miercuri, 17 mai 2023, de la orele 10.00 și 12.00, în Sala Operei, copiii vor avea ocazia să vizioneze cel mai recent spectacol dedicat lor, ce a avut premiera anul trecut, pe scena noastră: „Aventuri cu domnul Goe” de Ioan Gârmacea. Spectacolul are la bază schițele „Vizită”, „Două lozuri”, „Dl. Goe”, „Bubico”, „Un pedagog de școală nouă” și „Cometa” ale scriitorului I. L. Caragiale . Adaptare text: Izabela Oancea. Muzica: Sorin Oancea.

Copiii vor avea ocazia să ia parte la întâmplările iscate de domnul Goe, acest personaj neastâmpărat binecunoscut, și să tragă învățămintele de rigoare. Nu vor lipsi râsul şi buna dispoziţie! Muzica este una actuală, pornind de la pop, rock și ajungând chiar la rap.

Distribuția: Dl. Goe Popescu - Andromeda Nemeș/Mădălina Lucaciu, Mamița - Simona Manole, Țaca - Corina Klein, Lefter Popescu - Dan Ionescu, Georgescu - Valer Lucaciu, Mam'mare - Sonia Hazarian, Controlorul - Daniel Vâlcoci, Pedagogul - Lorand Cristian, Elevul Anibal Ionescu - Mugurel Oancea, Elevul Otopeanu Marinică - Bogdan Mirică, Elevul Ciucă - Dorian Gheorghiu.

Regia artistică este semnată de Iulian Sandu. Scenografia: Rodica Garștea. Asistent regie: Lăcrămioara Schuller. Mișcare scenică: Cristina Rotundu. Regie scenă: Cristina Roșu.

• Spectacolul durează o oră și 10 minute și nu are pauză.

Preț bilet: 15 lei

Biletele se pot achiziționa de la sediul Operei Brașov, cu o oră înainte de spectacol! Este necesară o rezervare în prealabil! Spectacolul este organizat în colaborare cu instituțiile de învățământ din județul Brașov.

Tot miercuri, 17 mai 2023, de la ora 17.00, la Muzeul „Casa Mureșenilor”, vă invităm la „Recitalul de la ora cinci”, susținut de Maria Catrina – soprană, Nicoleta Chirilă – soprană, Valentina Mărgăraș - soprană, Anda Pop – soprană, Cristina Radu – soprană, Adrian Dumitru – tenor, Alexandru Aghenie – bariton. La pian îi va acompania Ovidiu Mezei. Prezintă: Simona Manole.

În programul muzical al acestei după-amieze, sunt incluse arii și duete din opere celebre: „La Traviata”, „Ottelo” și „Bal mascat” de G. Verdi, „Elixirul dragostei” de G. Donizetti, „Madama Butterfly” și „Gianni Schicchi” de G. Puccini, cantata „Vittoria, mio core” de G. Carissimi sau cântecul napolitan „Non ti scordar di me” de E. de Curtis.

• Recitalul durează o oră și nu are pauză.

Preț bilete: 6 lei – adulți, 4 lei – pensionari și 1,5 lei – elevi, studenți. Acestea se pot achiziționa de la sediul Muzeului „Casa Mureșenilor” (Piața Sfatului nr. 25), înainte de începerea evenimentului.

Vineri, 19 mai 2023, de la ora 12.00, în Sala Operei Brașov, vă invităm să luați parte la repetiția generală cu public a spectacolului de balet „Coppélia”, pe muzică de L. Delibes.

Preț bilete: 20 lei

Sâmbătă, 20 mai 2023, de la ora 18.30, în Sala Operei Brașov, vă invităm să vizionați un spectacol de balet foarte îndrăgit: „Coppélia”, pe muzică de L. Delibes. „Coppélia” sau Fata cu ochii de email, baletul capodoperă al lui Léo Delibes, este, pe drept cuvânt, considerat unul dintre modelele clasice ale genului coregrafic. La mai bine de un secol și jumătate de la premiera ce a avut loc la Paris, în anul 1870, „Coppélia” continuă să-și păstreze forța de expresie, fiind reprezentat pe scenele multor teatre din lume. Libretul, inspirat din basmul „Omul de nisip” de E. T. A. Hoffmann, a fost scris de Charles Nuitter în colaborare cu renumitul coregraf Arthur Michel Saint-Léon.

Acțiunea este plasată într-un mic târg din Boemia. Eroul central, Coppélius, este un bătrân misterios care duce o viață izolată, construind păpuși mecanice și trăind cu speranța că, într-o bună zi, va reuși să le însuflețească prin formulele sale magice. Tânăra Swanilda pătrunde în atelierul meșterului și se substituie celei mai frumoase păpuși. Prefăcându-se că reacționează la semnele magice încercate de Coppélius, îl face să creadă că și-a împlinit visul. În cele din urmă, Coppélius își dă seama că a fost înșelat. Prin farsa ei, Swanilda îl induce în eroare și pe Franz, logodnicul ei, de a cărui purtare era jignită și pe care izbutește să-l recucerească. Nunta Swanildei cu Franz încheie baletul, în mijlocul unei serbări populare, la care ia parte însuși meșterul Coppélius, care și-a uitat supărarea că fusese tras pe sfoară.

Distribuția: Swanilda - Ada González (invitată), Franz - Bogdan Rădăcină (debut), Coppélius - Adrian Scriminț, Coppélia (păpușa) – Maria Blănaru (studio balet Opera Brașov), Prietenele Swanildei - Iustina Ciobanu (debut), Melania Condoiu, Ariana Marcu (debut), Daria Nicoară (debut), Raluca Șut-Gherman, Anna Pasello (debut), Csárdás - Diana Drăgan, Mihaela Pop, Miruna Moldoveanu (debut), Cristina Rotundu (debut), Dorin Mirea, Teodor Pătrașcu (debut), Mazurca - Valentina Mirică (debut), Andreea Rusu (debut), Alexandra Scriminț, Claudiu Dane, Matei Rada, Păpuși - Meda Enăcache (arlechin), Cristina Rotundu (chinez - debut), Teodor Pătrașcu (soldat - debut), Mihaela Pop (spaniol), Vals - Iustina Ciobanu (debut), Melania Condoiu, Ariana Marcu (debut), Valentina Mirică, Daria Nicoară (debut), Anna Pasello (debut), Andreea Rusu (debut), Raluca Șut-Gherman (debut), Primarul - Matei Rada, Primărița - Iulia Coșeriu.

Regia și adaptarea coregrafică poartă semnătura lui Alexandru Fotescu. Scenografia: Rodica Garștea. Asistent coregrafie: Ramona Mezei. Regie scenă: Alexandra Scriminț.

Invitată în rolul principal din acest spectacol, Swanilda, este Ada González, prim-solistă a Operei Naționale București.

Nascută în Barcelona, Spania, începe lecţiile de balet la vârsta de patru ani, iar la 12 ani începe formarea alături de Roser Muñoz și Joan Boix ca profesori principali la Centre de Dansa de Catalunya, unde absolvă, în anul 2013, secția de balet clasic. Obţine diverse premii, printre care și primul loc la Certamen Internacional de Dansa „Ciutat de Barcelona” în 2011.

La terminarea studiilor, se alătură Teatrului de Balet Sibiu şi, în 2014, devine prim-solistă, dansând roluri principale în „Giselle” de A. Adam, „Lacul Lebedelor”, „Anna Karenina”, „Spărgatorul de Nuci” și „Frumoasa din pădurea adormită” de P.I. Ceaikovski, „Don Quixote” de L. Minkus, „La Fille Mal Gardée”, şi „Paquita” de É. Deldevez și L. Minkus, pe lângă alte roluri în producții de balet clasic și neoclasic ale companiei („Anotimpurile”, „Impetus”, „Nota, vă rog”).

Din anul 2016, este balerină solistă la Opera Națională București și a fost invitată la numeroase gale de balet în România, dar și la alte evenimente internaționale, incluzând „IBStage Galas” (Barcelona, Spania), „Bellini International Dance Gala” (Napoli, Italia), „Gala de Ballarins Catalans al Món” (Terrassa, Spania), „Artistic Ballet Gala” (Osaka, Japonia), „Festival Castell de Peralada” (Peralada, Spania), „Gran Gala di Danza” (Ancona, Italia). A avut colaborări cu instituţii şi companii, precum Opera de Stat Plovdiv -Bulgaria, Les Ballets de France și Opera Comică pentru Copii.

În 2019, a primit premiul pentru „Cea mai bună carieră profesională” în orașul ei natal, Barcelona, în cadrul „Premios de la Danza”, ediția a III-a.

Alte roluri interpretate pe scena Operei Naţionale Bucureşti: Julieta şi Trei babes - „Romeo și Julieta”, Pas de deux Prietenii – „Giselle”, Cuplul principal – „Teme și Variațiuni”, Albă ca Zăpada - „Alb[ ca Zăpada și cei șapte pitici”, Gulnara și Odalisque – „Corsarul”, 3 umbre – „La Baiadera”, Clemence –„Raymonda”.

• Spectacolul durează două ore și 15 de minute și are două pauze.

Pentru acest eveniment, nu mai sunt bilete disponibile!

Biletele pentru repetiția generală se pot cumpăra atât online, de pe site-ul www.bilet.ro, cât și de la sediul Operei Brașov din str. Bisericii Române nr. 51. Program Casierie: Luni – Vineri 10 – 17 sau cu o oră înainte de începerea evenimentului (în cazul în care rămân bilete disponibile). Informații se pot obține la telefon: 0268-419380.

Evenimente desfășurate cu sprijinul Consiliului Local al Municipiului Brașov și al Primăriei Municipiului Brașov.

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:

Pe Fest.ro, puteți adăuga propriile evenimente pentru a vă promova sau distribui publicului nostru. Pentru acest lucru, creați un cont personal și urmați acești pași: 1. Autentificați-vă sau înregistrați-vă pe platformă. 2. Accesați "Contul meu" și categoria "Pentru proprietar". 3. Completați formularul "Adaugă un eveniment nou" cu informațiile despre evenimentul dvs. 4. Adăugați o imagine relevantă pentru eveniment. 5. Revizuiți informațiile și publicați evenimentul. 6. Acesta va fi verificat de către echipa noastră înainte de a fi afișat pe site pentru toți utilizatorii. 7. După aprobare, acesta va fi vizibil pentru toți. 8. Oricând veți avea acces rapid și ușor pentru a gestiona și actualiza detaliile evenimentului în funcție de necesitățile dvs. Așteptăm cu interes evenimentele dvs. pe Fest.ro!

Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?