Spectacolul "Suor Angelica" - Online

VOI MERGE 0

Alegeti una dintre optiuni:

Imagini

Informații

Data: 3 Aprilie 2021, 18:30 Sâmbătă

Descriere

Sâmbătă, 3 aprilie 2021, de la ora 18.30, vă invităm să urmăriți, online, în transmisiune directă, spectacolul cu opera „Suor Angelica” de Giacomo Puccini. Lucrarea face parte din „Il Trittico”, alături de alte două opere scurte: „Il Tabarro” (Mantaua) și „Gianni Schicchi”, toate puse în scenă la Opera Brașov. Premiera mondială a avut loc la 14 decembrie 1918, la Metropolitan Opera din New York.
„Suor Angelica” are la bază libretul lui Giovacchino Forzano. Acţiunea se petrece pe la sfârşitul anului 1600, într-o mănăstire de lângă Siena, unde viaţa se desfăşoară în obişnuinţa şi rigorile sale. Angelica fusese trimisă la mănăstire pentru a pune capăt scandalului iscat odată cu naşterea nelegitimă a copilului ei, păcat condamnat de societate şi neiertat de familie. De şapte ani este printre maici, fără nicio ştire despre copil şi nici despre rude. Primeşte vizita mătuşii ei, care îi spune că fetița ei a murit. Suor Angelica recurge la sacrificiul suprem, având în faţa ochilor imaginea copilului chemând-o la el.
Distribuția:
Suor Angelica - Aurelia Florian (debut)
La Zia Principessa - Carmen Topciu
La Maestra Delle Novizie - Asineta Răducan
La Badessa - Cristina Coatu
Suor Genovieffa - Paula Duca (invitată)
Una Novizia - Andromeda Nemeș
Suor Osmina - Daniela Puiu-Surdeanu
Suor Dolcina - Geanina Tomescu
Prima Sorella Cercatrice - Anca Moguț
Seconda Sorella Cercatrice - Anca Panait
La Suora Infirmiera - Rodica Iuga
Una Bimba - Sofia Nanu Popa
Își dă concursul Orchestra Operei Brașov. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Traian Ichim (debut). Regia artistică este semnată de Valentina Mărgăraș. Scenografia: Rodica Garștea. Regie scenă: Marilena Aldea.
Spectacolul va fi transmis, online, în direct, pe pagina de Facebook a Operei Brașov și pe canalul oficial de YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=ZkBmSHCAP48 și va putea fi vizionat gratuit! De asemenea, spectacolul beneficiază de subtitrare în limba română.
Eveniment desfăşurat cu sprijinul Primăriei Municipiului Braşov.

 

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?