La Cenerentola (Cenușăreasa) - Online

VOI MERGE 0

Alegeti una dintre optiuni:

Imagini

Informații

Data: 10 Aprilie 2021, 18:30 Sâmbătă
Telefon Informații: 0268 419 380
Evenimentele trecute
  • 28 Septembrie 2019, 18:30 Sâmbătă
  • 15 Mai 2015, 18:30 Vineri

Descriere

La Cenerentola (Cenușăreasa) - Operă de G. Rossini

Sâmbătă, 10 aprilie 2021, de la ora 18.30, Opera Brașov vă invită să vizionați online, în transmisiune directă, spectacolul cu opera bufă „La Cenerentola” de Gioachino Rossini.
Opera a fost prezentată pentru prima dată la Roma în Teatro Valle, pe 25 ianuarie 1817. Inspirați de celebra poveste a lui Charles Perrault, compozitorul și libretistul Jacopo Ferretti au creat o poveste muzicală ce îmbină deopotrivă lirismul, comedia și virtuozitatea vocală specific stilului rossinian. Libretul a fost creat în 22 de zile, iar muzica în doar 24 de zile, acest mod rapid de a compune demonstrând, ca și în opera „Bărbierul din Sevilla”, geniul și deosebita inventivitate muzicală a lui Rossini. Prima reprezentație nu a avut mare success la public. Rossini a avut răbdare, știind că vitalitatea partiturii va cuceri mai târziu ascultătorii. Rolurile fiind extreme de bine conturate păstrează, în general, linia personajelor propuse de Perrault. Mama vitregă și surorile au un puternic caracter comic, subliniat evident în scriitura muzicală. Ariile personajelor principale sunt ample, cu melodii inspirate, iar scenele de ansamblu ale finalurilor de act sunt deosebit de complexe, dar fermecătoare totodată, create în binecunoscutul stil rossinian.
Distribuția:
Angelina - Asineta Răducan
Don Ramiro - Liviu Iftene
Dandini - Valentin Marele
Don Magnifico - Ștefan Schuller
Clorinda - Valentina Mărgăraș
Tisbe - Sonia Hazarian
Alidoro - Marian Rește
Își dau concursul Orchestra și Corul Operei Brașov. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Mircea Holiartoc. Regia artistică este semnată de Carmen Dobrescu. Scenografia: Rodica Garștea. Dirijor cor: Dragoș-Mihai Cohal. Asistent regie: Lăcrămioara Schuller. Asistent mișcare scenică: Ramona Mezei. Regie scenă: Silvia Papadopoulos.
Spectacolul va fi transmis, online, în direct, pe pagina de Facebook a Operei Brașov și pe canalul oficial de YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=TTTGjJ4_Cvk și va putea fi urmărit gratuit! De asemenea, spectacolul beneficiază de subtitrare în limba română.
Eveniment desfăşurat cu sprijinul Primăriei Municipiului Braşov.

 

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?