Film "Cap și pajură"

VOI MERGE 0

Alegeti una dintre optiuni:

Imagini

Informații

Data: 16 Mai 2019, 20:00 Joi
Locul:Braşov, Visssual

Descriere

Continuăm seria de filme propuse de CineClub Brasov, cu proiecția filmului Cap și Pajură (r: Nicolae Constantin Tănase) - un lungmetraj ficțiune inspirat din fapte reale.

Joi 16 mai, ora 20.00
Proiecție realizată în prezența regizorului Nicolae Constantin Tănase
Moderator Robert Gabriel Elekes
Acces: 10 lei

SINOPSIS
În urma unui accident într-un bar, Laurențiu se lovește grav la cap, dar refuză tratamentul așteptând întoarcerea fratelui său din Germania, căruia trebuie să îi mărturisească ceva extrem de important.
O perspectivă intima asupra ultimei zile din viața lui Laurențiu, încercând să recompună piesele de puzzle privind temerile și deciziile care au dus la acest final.

NOTA REGIZORULUI
“Cap și Pajură” este o încercare de a genera empatie pentru povestea lui Laurențiu, care era de vârsta mea când a suferit o moarte agonizantă. Este o privire în spatele știrii TV, care se concentrează doar pe faptul că el a cerut să asculte același cântec
de zece ori la rând, și că în mod natural asta a dus la a fi lovit cu o sticlă în cap.
Consider că înțelegerea lui Laurențiu, printr-o explorare cinematică bogată a ultimei sale zile de viață, va contrabalansa stigmatizarea socială pe care o are - alegerea melodiei, o ”manea”, care a dus la moartea lui. Prin acest film mi-am propus să vorbesc despre prejudecăți și nepăsare în România de astăzi.

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?