Noaptea muzeelor la Cetatea Feldioara

Imagini

Informații

Data: 12 Iunie 2021, 17:00 Sâmbătă
Locul: Cetatea Feldioara

Descriere

Cetatea Tradiţiei - Expoziţie efemeră de imagini și cuvinte
Renăscută recent din ruină, Cetatea Feldioara a devenit ȋn ultimii trei ani un loc de interes pe harta turistică a Romȃniei și, ȋn același timp, o Cetate vie pentru comunitate, un loc al ȋntȃlnirii cu Istoria și Tradiţiile locului.
Tocmai de aceea, propunerea noastră pentru Noaptea Muzeelor ediţia 2021 este ca, pe lȃngă vizitarea expoziţiilor de istorie, arheologie și etnografie găzduite de cele trei turnuri și descoperirea atmosferei acestui monument, vizitatorii să poată viziona o expoziţie efemeră de fotografie care va fi proiectată pe un perete al cetăţii, ȋn curtea interioară, ȋncepȃnd cu ora 21:00. Subiectul acestei expoziţii va fi Tradiţia surprinsă ȋn fotografiile realizate de-a lungul anilor de către fotograful Catălin Radu la Feldioara și ȋn Ţara Bȃrsei și Tradiţia ca subiect al Concursului Naţional de Fotografie Etnografică „Oameni și datini” derulat de Centrul Cultural Reduta din Brașov, Serviciul Cultură Tradiţională, ȋn anul 2020, dar care nu a putut fi vizionată decȃt online.
Alăturăm expoziţiei efemere de fotografie și Cuvȃntul prin implicarea elevilor Liceului „Petru Rareș” din Feldioara coordonaţi de cadrele didactice, care, inspiraţi de imagini, vor alege texte din literatura romȃnă pe care le vor lectura ȋn prealabil, ȋnregistrările fiind difuzate ȋn seara evenimentului.
Astfel, Tradiţia rămȃne vie ȋn comunitate și ȋn sufletele tuturor celor care vor decide să facă o plimbare frumoasă de vară ȋn inima ţării.
Vă așteptăm cu drag la Feldioara!
Accesul este gratuit, cu respectarea restrictiilor impuse de pandemie.

Detalii

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?