Memories Ago - Expoziție de pictură și colaje

Imagini

Informații

Data: 5 - 12 Februarie 2021

Descriere

Memories Ago – Amintirile ca măsură a timpului, precum și un prezent dus în trecut, văzut dintr-o perspectivă viitoare, create de trei artiste vizuale cu tehnici diferite.
Carla Schoppel a studiat filosofie în cadrul Universității București. În timpul studiilor de doctorat a început să aplice concepte filosofice în artele vizuale, folosind colajul analog ca tehnologie personală pentru definirea memoriei și a propriei lumi imaginare. Pentru lucrările sale, prezentate ca proiectul Schoppel Cut, folosește ca unic material hârtia deoarece în această tehnică de tăiere și lipire, anularea unei greșeli este imposibilă. Schoppel Cut este o poezie vizuală despre vise, conflicte și întrebări care vizează probleme sociale și culturale, indiferent dacă acestea sunt despre amintiri personale despre viața urbană sau bucolică. Colajul analog devine o formă de rezistență împotriva libertății date de digital. Faptul că aceste colaje sunt realizate folosind imagini tăiate cu alte opere de artă creează o punte între tradițiile artistice și fanteziile freudiene despre pierderi, dorințe și teme subversive care bântuie prezentul: sociale, politice, contrastele propriei culturi, propria ambivalență.
Atena Diac este brașoveancă, absolventă de turism, prima ei pasiune și domeniul în care profesează de 14 ani. Prin urmare, iubește să călătorească... fizic, cu gândul, dar și cu sufletul, prin pictură, cu ajutorul căreia evadează oriunde o poartă imaginația și în care se cufundă pentru a scăpa de limitări și a-și valorifica potențialul creativ. Pictează în ulei, iar la această expoziție participă cu tablouri pentru a căror realizare s-a întors în trecut. Mereu a simțit că trecutul este înconjurat de o aură, de un parfum subtil și familiar, învăluit într-o combinație de dor, melancolie și fericire absolută de care nu devine conștientă decât târziu în viitor. Își dorește ca picturile ei să vă umple inimile cu același sentiment care o inundă și pe ea atunci când le creează: pace interioară!
Maria Jabke este absolventă a Liceului de Arte din Brașov și a Facultății de Design din Timișoara. În prezent este graphic designer și are o viață cu multe responsabilități. Totuși, marea ei iubire este arta, prin artă se exprimă, visează, trăiește, este liberă să fie ea însăși. Artista spune despre evenimentul din februarie: „Vor fi povești vizuale legate chiar de viața mea, de trăirile mele sufletești, chiar dacă ele sunt un vulcan de culori care se îmbină perfect între ele, alcătuind un întreg focar care îți captează atenția.”
Vernisajul expoziției va fi transmis live de pe pagina Ora0 pe 05.02, ora 19:00.
Expoziția este cu vânzare și se va putea vizita de luni până vineri în intervalul 16:00-21:00 și sâmbătă între 11:00-13:00.
Intrarea este liberă!

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?