Expoziţia Tudor Ciortea

Imagini

Informații

Data: 28 Ianuarie - 6 Februarie 2022

Descriere

Fiu al Braşovului, născut în 1903 într-o familie de intelectuali, Tudor Ciortea, începe studiile muzicale la Cluj, după care urmează Bruxelles, Paris şi alte mari oraşe ale lumii.

Are ca maeştrii pe Maurice Imbert, Paul Dukakis, Constantin Brăiloiu, iar colegi îi sunt Gh. Dima, Rudolf Lassel, Paul Richter. Deţine câteva funcţii în instituţii importante (Ministerul de Externe, Conservatorul din Bucureşti, Uniunea Compozitorilor).

Scrie studii şi articole în „Muzica", „Revista Fundaţiilor pentru literatură şi artă" etc. Este distins cu premii, ordine şi medalii, compune muzică simfonică, muzică corală şi vocală, dar mai presus de toate este considerat întemeietorul învăţământului muzical cameral din România. Spaţiul destinat lui în acest complex muzeal constă într-o încăpere de mari dimensiuni compartimentată în trei alveole. Intr-unul din compartimentele laterale, atrage atenţia un obiect foarte rar, o pinolă - se pare că nu mai sunt decât zece în lume.

Tot aici, o litografie a operei Oedip, unul dintre cele cinci exemplare originale rămase. Acestor piese rare li se adaugă o colecţie de manuscrise donate muzeului de Vera Proca Ciortea şi câteva portrete în ulei realizate de Ion Sibianu.

Nu puteau lipsi nici cărţile, risipite pe rafturi în întreaga încăpere, şi nici icoanele pe sticlă din secolul al XVIII-lea, specifice Şcheiului.

Prima Şcoală Românească
Vineri - 28.01:09:00

Sâmbătă - 29.01:09:00

Duminică - 30.01:09:00

Luni - 31.01:09:00

Marți - 01.02:09:00

Miercuri - 02.02:09:00

Joi - 03.02:09:00

Vineri - 04.02:09:00

Sâmbătă - 05.02:09:00

Duminică - 06.02:09:00

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:

Pe Fest.ro, puteți adăuga propriile evenimente pentru a vă promova sau distribui publicului nostru. Pentru acest lucru, creați un cont personal și urmați acești pași: 1. Autentificați-vă sau înregistrați-vă pe platformă. 2. Accesați "Contul meu" și categoria "Pentru proprietar". 3. Completați formularul "Adaugă un eveniment nou" cu informațiile despre evenimentul dvs. 4. Adăugați o imagine relevantă pentru eveniment. 5. Revizuiți informațiile și publicați evenimentul. 6. Acesta va fi verificat de către echipa noastră înainte de a fi afișat pe site pentru toți utilizatorii. 7. După aprobare, acesta va fi vizibil pentru toți. 8. Oricând veți avea acces rapid și ușor pentru a gestiona și actualiza detaliile evenimentului în funcție de necesitățile dvs. Așteptăm cu interes evenimentele dvs. pe Fest.ro!

Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?