Expoziția "Măsura lucrurilor"

VOI MERGE 0

Alegeti una dintre optiuni:

Imagini

Informații

Data: 10 - 30 Mai 2019

Descriere

Unde? - Centrul Multicultural al Universității Transilvania din Brașov Bd. Eroilor 29, parter Rectorat UTBv

Florin Buta s-a născut în Brașov. A urmat cursurile Universității Naționale de Arte București, apoi pe cele ale Academiei regale de Arte plastice (KASK) din Ghent (Belgia). A fost autorul a șapte expoziții solo în Belgia și a participat la alte unsprezece expoziții de grup în Belgia și România.

„Imaginația noastră are clișee personale - cum puncta Merce Cunningham. Limitele de toate felurile ne impun să ieșim din clișeele proprii și să reconsiderăm prezența celuilalt și, prin acesta, a realității trecute sau prezente. Obiectele găsite – hărțile, planșele didactice, literele, fragmentele de mobilier, structura designului unui poster – sunt astfel de limite, auto-impuse de către Florin Buta în procesul său de creație. Pânza alba este înlocuită cu un spațiu deja scris pentru imaginația noastră, deja plin de o informație față de care poți să te porți cuminte sau ireverențios. Oricum te-ai purta, prezența anterioară îți provoacă imaginația, flexibilitatea și capacitatea de a transforma realitatea conform voinței și puterii tale, sau de a o accepta, prin domolirea anxietăților existențiale.
Gesturile subiective de intervenție peste hărți sau planșe didactice, gesturile de dislocare sau relocare ale unor fragmente de obiecte creează un continuum între un anecdotic reprezentațional și abstracție. Ready made-ul este reconfigurat ca o structură abstractă. Un gest reținut, arid, sec, formal, minimal și curajos de fiecare dată, creează un romb sau o scară. Gestul încălzit, subiectiv, poetic creează un cerc, oval sau o sferă. Fragmentele vorbesc despre un întreg absent, dar plauzibil. Îl evocă, îl re-construiesc. Detaliile construiesc ansambluri neașteptate: fragmente de mobilier restructurate primesc un nou sens, devin ferestre care deschid privitorului spațiul spre realitatea vizibilă. Un alfabet personal de forme cu încărcătură emoțional poetică se conectează cu spațiul, creând sau sugerând un întreg mai amplu decât sala de expoziție”.
Text de Mirela Ivanciu

Expoziția „Măsura lucrurilor” va putea fi vizitată între 10 și 30 mai 2019.
Curator: Mirela Ivanciu

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?