Entitled - Expozitie de pictura

VOI MERGE 0

Alegeti una dintre optiuni:

Imagini

Informații

Data: 4 Aprilie 2019, 12:00 Joi

Descriere

ENTITLED

Rina Visual Artist împreună cu Centrul Cultural Reduta, vă invită în perioda 04 martie - 04 aprilie 2018, să vizitați expoziția ENTITLED, prezentată în foaierul Centrului Cultural Reduta, etajul 1.
Expoziția ENTITLED are ca temă, redifinirea poziției feminine în societate, pe o treapta de egalitate. Tablourile vorbesc de lupta femeilor de-a lungul timpului pentru a avea drepturi egale cu bărbații și dreptul de a fi independente, Picturile sunt o lecție pentru cele care încă nu știu cum să își exercite drepturile și un tribut pentru cele care întotdeauna au ales ceea ce li se cuvine și nu au renunțat niciodată să lupte pentru a fi ce sunt.
Rina, este o artista brasoveancă, care își exprimă sentimentele și trăirile prin culoare cu ajutorul pensulelor. Rina practică un neorealism cu accente tehniciste atentă la materialul cu care lucrează, la convenţii şi la textura compoziţiei, ţinînd cont de raportarea la percepţia omului contemporan. Numeroasele modificări survenite în percepţia omului contemporan determină creaţia artistică să oscileze între demersuri teatrale şi cinematografice, picturale sau sculpturale în acelaşi context al actualităţii. Astfel se disting mai multe imagini narate ce au în centrul lor semantic figura umană cu ipostazele sale jubilante sau tragice ce pun în scenă mereu aceeaşi nevoie de delimitare a figurii sub semnul unei perfecţiuni de reprezentare ce susţin trăsături precum: disperare, singurătate, confuzie sau superficialitate. Discursul pictural este unul comun pentru întreaga serie de lucrări din care transpar alburi colorate, galbenuri luminoase şi numeroase tente de griuri. Aşternute cu o oarecare lejeritate se distinge o matitate în care forma răspunde spre a reţine modelul şi de a-l fixa undeva în timp. Se observă şi o oarecare naturaleţe în exprimare epurată de orice extravaganţă, totul concentrându-se pe mijloacele specifice picturii neorealiste precum forma şi culoare. Mai multe detalii si lucrari ale artistei le găsiți pe site-ul acesteia: www.rina.gallery.

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?