Ziua Iei 2019

VOI MERGE 0

Alegeti una dintre optiuni:

Imagini

Informații

Data: 24 Iunie 2019, 14:00 Luni

Descriere

În 24 iunie, de sărbătoarea străveche a Sânzienelor și Drăgaicei, când cerurile se deschid și zânele aduc binele pe Pământ, vă invităm să îmbrăcați IA și să celebrăm împreună Ziua IEI 2019, în aer liber, pe spațiul verde de la Casa Junilor (str. Prundului 1, lângă Poarta Şchei)
În acest an Ziua IEI de la Casa Junilor a ajuns la cea de-a patra ediție și este organizată de Asociația Mă Implic și grupul Șezătoare în Șcheii Brașovului, cu sprijinul Primăriei Brașov.

PROGRAM
17.00-18.00
Parterul Casei Junilor
Portul național din Șcheii Brașovului - prezentare realizată de istoricul șcheian Alexandru Stănescu

Vizită expoziție "Identitate națională, eleganță și vestimentație la românii din Brașov (1700-1939)"
Expoziţia este realizată de Societatea Junilor Brașovecheni şi Asociația Șcheii Brașovului, în parteneriat cu Muzeul Naţional de Istorie a României (MNIR).

18.00-20.00 Povești și Cununi din sânziene.
Învățăm să împletim împreună cununi din sânziene și flori de câmp, povestim despre ia pe care am ales să o purtăm la această sărbătoare și ne vom fotografia împreună.

Participanții sunt rugați să se îmbrace în ie sau cămașă tradițională şi să aducă flori pentru împletirea coronițelor.

Să nu uităm! Avem șansa de a onora contribuția generațiilor de femei care au creat și transmis IA, veșmânt „ce fascinează întreaga lume, cea mai expresivă haină a identității noastre.” (Varvara Buzilă)

Participarea la eveniment este gratuită.

Ziua Universală a Iei a fost iniţiată de Andreea Diana Tănăsescu și comunitatea La Blouse Roumaine, pe 7 ianuarie 2013, devenind în scurt timp un eveniment global, sărbătorit pe 6 continente, de românii de pretutindeni, în peste 50 de ţări și 150 de localități.

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?