Perform(d)ance - Zilele dansului contemporan la Brașov

VOI MERGE 0

Alegeti una dintre optiuni:

Imagini

Informații

Data: 25 - 27 Octombrie 2019
Locul:Braşov, Centrul Cultural RedutaBraşov, Visssual

Descriere

A treia ediție Perform d ance - zilele dansului contemporan la Brașov aduce pe scenă performeri care creează un spectacol complet, îmbinând limbajul corporal cu discursul vorbit, muzica și arta multimedia, întregind tot conceptul evenimentului perform(d)ance: momentul în care dansul se transformă în performance, exprimând emoții, sentimente și trăiri prin mijloace auditive și vizuale.
Pentru experiența Perform(d)ance de anul acesta vom avea patru spectacole vizuale care ne invită să privim și să ne imersăm în diferite perspective.

PROGRAM:
25 octombrie - Andropolaroid 1.1 (DE, Yui Kawaguchi official), ora 19:00, Centrul Cultural Reduta (acces: 15 lei)
25 octombrie - Meravillosa Creatura (RO, I Dance You Collective), ora 21:00, Visssual (acces gratuit)
26 octombrie - Stabat Mater (RO, Linotip - Centru Independent Coregrafic), ora 19:00, Centrul Cultural Reduta (acces: 15 lei)
27 octombrie - Eine kleine Nachtmusik (RO, de Gigi Caciuleanu, cu Lari Giorgescu), ora 19:00, Centrul Cultural Reduta (acces: 15 lei)
27 octombrie - Workshop de dans contemporan (Arcadie Rusu, Linotip), ora 11:00, Visssual

Bilete - vor fi disponibile în curând pe www.bilete.ro și înainte de fiecare spectacol la Centrul Cultural Reduta

Perform(d)ance - Zilele dansului contemporan la Brașov este un proiect cultural co-finanțat din bugetul Municipiului Brașov.
Evenimentul este organizat de Centrul Cultural German Braşov, în parteneriat cu Centrul-Cultural Reduta și Visssual și susținut de Goethe Institut.
Sponsori: Accenture în România
Parteneri media: Feeder, ADZ, Karpaten Rundschau, Zile și nopți, Magic FM

Vă invităm și anul acesta să experimentați alături de noi dansul contemporan!

Andropolaroid 1.1 (DE, Yui Kawaguchi) - 25 octombrie, ora 19:00, Centrul Cultural Reduta
Produs și interpretat de Yui Kawaguchi, Andropolaroid 1.1 se bazează pe experiența personală a artistei, care a emigrat din Japonia în Germania. Ea utilizează mișcarea, sunetul și o instalație vizuală pentru a exprima transformările prin care a trecut și interdependențele sociale pe care le observă, ilustrând momente între lumi, în care granițele se transformă și apar conexiuni noi, în care familiarul poate deveni misterios și vice-versa.
Inspirată de metode științifice, Yui examinează structura limbilor japoneze și germane pentru a le ilustra într-un model complex de sunet și lumină, adaptându-și corpul la acest nou organism. Un show spectaculos la granița dintre semiotică și emoție, lumină și întuneric.
https://www.bilete.ro/zilele-dansului-contemporan-la-brasov-andropolaroid-11/zilele-dansului-contemporan-la-brasov-andropolaroid-11-25-oct-2019


Meravillosa Creatura, (RO, I Dance You Collective) - 25 octombrie, ora 21:00, Visssual
“Meravillosa Creatura” este un spectacol dinamic, o poezie vizuală care creează un spațiu comun al toleranței, în care diferite creaturi pot fi libere, neîngrădite de limitele normalității. Coregrafiat de Anamaria Guguian, spectacolul invită la regăsirea creaturii interioare a privitorului, prin intermediul unor stări aparte care ies complet din norme. Este o provocare pentru spectatori de a scoate la lumină partea din ei care există în afara unei normalități limitate, printr-un proces care nu este ușor sau comod, dar care schimbă și adaugă perspective.


Stabat Mater , (RO, Linotip) - 26 octombrie, ora 19:00, Centrul Cultural Reduta
O reinterpretare a lucrării preclasice cu același nume, compusă de Giovanni Battista Pergolesi în secolul XVII, "Stabat Mater" este un spectacol de dans contemporan care aduce în prim plan relația dintre Maria și fiul său, Iisus.
Dincolo de moartea corpului ca sacrificiu suprem, conceptul coregrafic și reprezentarea vizuală indică o constantă răstignire a ego-ului, pe care o putem percepe cel mai puternic prin liniștea interioară, unde gândul și cuvintele nu mai sunt prezente. Într-un fel sau altul, cu toții trăim povestea Mariei și a fiului ei.
Un spectacol despre viață, înălțare, acceptarea emoțiilor și conștientizarea că răstignirea contemporană, ca metaforă, reprezintă refuzul de a lăsa lucrurile să se întâmple și de a le accepta necesitatea.

https://www.bilete.ro/zilele-dansului-contemporan-la-brasov-stabat-mater/zilele-dansului-contemporan-la-brasov-stabat-mater-26-oct-2019


Eine kleine Nachtmusik (RO, de Gigi Căciuleanu, cu Lari Giorgescu) - 27 octombrie, ora 19:00, Centrul Cultural Reduta
“Eine Kleine Nachtmusik” este spectacol de dans-teatru bazat pe textele lui Gigi Căciuleanu dar și pe un fragment de scenariu din Comedia Dell’Arte aparținându-i lui Mozart, titlul spectacolului sugerând înainte de toate un eveniment intim, spontan.
Un one-man show, în care Lari Giorgescu trece de la o ipostază la alta, schimbându-și mereu sensul. Fiecare obiect este o metaforă, iar dintre toate, cele mai vizibile sunt piramida și cubul. Piramida interioară și piramidă lumii, echilibrul dintre acestea și dimensiunile perfecte ale cubului. “Eine Kleine Nachtmusik” este un joc de roluri: poet, personaj, dansator, jongler, dar și Om–Artist, Artist–Om, fără vârstă, Veşnic-Copil, Bătrân-Filozof-Înţelept, Alchimist, toate fiind înfățișate și experimentate într-un ritm alert cu un amestec inimitabil de arte și stiluri.
https://www.bilete.ro/zilele-dansului-contemporan-la-brasov-eine-kleine-nachtmusik/zilele-dansului-contemporan-la-brasov-eine-kleine-nachtmusik-27-oct-2019

Workshop de dans contemporan (Arcadie Rusu, Linotip) - 27 octombrie, ora 11:00, Visssual
În "Mișcă-ti corpul" vom explora corpul în timp și spațiu. Cum vedem dansul dinăuntru, cum îl simțim în corp și cum este perceput atunci când îl transpunem în concret? Ce ne determină să înfrânăm sau să dăm libertate și amplitudine unei mișcări sau unui parcurs coregrafic?
Acestea sunt câteva din întrebările cu care vom lucra. Cursul este adresat persoanelor care sunt în căutarea diverselor forme de dans, în căutarea propriului fel de a se exprima prin acest instrument complex - corpul.
Accesul la workshop se face pe bază de intrare, costul unui bilet fiind de 20 lei. Suma poate fi plătită la Centrul Cultural German (Str. Lungă nr. 31), de luni până vineri între orele 10-19.

Arcadie Rusu este coregraf, regizor, dansator, manager la LINOTIP Centru Independent Coregrafic, absolvent al facultății de coregrafie UNATC, premiat pentru"Mind Control", cel mai bun spectacol din gala absolvenților. Bursier danceWeb la Impuls, Tanz Viena, wild card oferit de asociatia 4Culture. Câștigă rezidența Attic Arts, la ICR Londra, participând la Olimpiada Culturală cu 3 proiecte desfășurate în colaborare cu English National Ballet. Dansator, coregraf în “Linotip Dance Company”, membru în “Gigi Caciuleanu Romania Dance Company”. Este autorul spectacolelor: Proces cu Ușile Închise, Promised Land, Crazy Stories in The City, Nesomn, Hunted Devotions, BABEL, BASMa Curată. Colaborează constant cu regizori de teatru, artiști vizuali, muzicieni, ține ateliere de dans contemporan și dezvoltare personală prin dans.

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?