Mandala-atenție, concentare, joacă și armonie

Imagini

Informații

Data: 16 Februarie 2021, 17:00 Marți

Descriere

Mandala este mult mai mult decât o formă simplă. Reprezintă totul, Universul și poate fi văzută ca un model pentru structura organizațională a vieții în sine - o diagramă cosmică care ne amintește de relația noastră cu infinitul, lumea care se extinde atât dincolo, cât și în interiorul corpurilor și minților noastre.
Mandala nu este specifică adulților, ci este, am putea spune, necesară tuturor oamenilor.
În atelierele trecute am văzut cum cei mici scot în interiorul lor mandale unice, deosebite și cum sunt absorbiți de minunata creație proprie.
Beneficiile lucrului cu mandala pentru cei mici:
1. Generează o armonie circulară
Potrivit budiștilor, forma lor circulară și desenele îi ajută pe oameni să își ordoneze sinele interior. Este benefic pentru copii să coloreze mandale de la o vârstă fragedă. Datorită stimulării vizuale, acest lucru îi încurajează să creeze, să-și imagineze și să găsească armonie în agitația lor emoțională.
2. Imbunătățește capacitatea de concentrare.
În mod ideal, copiii ar trebui să se concentreze și să tacă atunci când se colorează sau pictează în mandale. În funcție de complexitatea fiecăruia, beneficiile obținute vor varia. Procesele cognitive pe care le vor folosi pentru a colora în mandala vor crește, iar imaginația, atenția și flexibilitatea lor se vor îmbunătăți. Copilul trebuie să termine mandala pentru a obține efectul vizual și emoțional pe care acesta îl oferă. De obicei, copiii sunt foarte dornici să le termine, astfel încât să le poată arăta familia și prietenii lor. Acest lucru le stimulează capacitatea de responsabilitate și realizare și, la rândul lor, acest lucru le va spori stima de sine.
3. Activitate perfectă pentru copiii cu nevoi speciale.
În plus, pentru copiii născuți cu sindrom Down sau cei care suferă de orice tip de autism, pictarea unei mandale va fi de mare ajutor în controlul mișcărilor lor. Promovează relaxarea și îi ajută să se exprime. În plus, copiii hiperactivi vor găsi această activitate ca fiind un mod distractiv de a fi calmi și relaxați.
4. Ajută la dezvoltarea abilităților de coordonare și psihomotorie.
Utilizarea mandalelor poate contribui la întărirea coordonării mână-ochi. De asemenea, ajută abilitățile motorii la mâini și degete. Acest lucru are ca efect creșterea treptată a conexiunilor cerebrale la copiii cu vârsta cuprinsă între doi și opt ani. În plus față de aceste beneficii, îi ajută pe copii să-și îmbunătățească acuratețea abilităților de scris, precum și abilitățile necesare pentru a lega șireturile de pantofi sau pentru a manipula anumite obiecte.
5. Introduceți cuvinte noi.
Pictarea mandalelor este un stimulator cognitiv excelent care le permite micuților să-și extindă cunoștințele și vocabularul. Acest lucru se datorează tuturor culorilor noi, formelor geometrice (cercuri, pătrate, triunghiuri, stele, printre altele), dimensiunilor și chiar emoțiilor cu care vor avea de-a face. În plus, pot stimula simțul estetic al unui copil.
6. Crește stima de sine.
Acesta este unul dintre cele mai izbitoare beneficii ale mandalelor pentru copii. În colorarea mandalelor, un copil își creează propriul desen original și își dezvoltă abilitățile cognitive și psihologice. În acest fel, stima de sine crește, făcându-i mai încrezători în ei înșiși. Ei vor putea face față dificultăților care le apar mult mai eficient.
Atelierele se desfășoară o dată la 2 săptămâni, marți, ora 17,00, începând cu 16 februarie
Datele de desfășurare: 16 februarie, 2 martie, 16 martie, 30 martie, 13 aprilie, 27 aprilie.
Fiecare ateliere are o tematică dată și prin care se urmărește dezvoltarea atenției, memoriei și capacității de concentare, precum și evoluția psiho-emoțională și cognitivă de la un atelier la altul.
Durata unui atelier este de 1h30min (instrumentele necesar vor fi puse la dispoziție de fiecare dată)
Pentru detalii și inscieri: 0723. 247.446 sau prin mesageria Facebook

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:

Pe Fest.ro, puteți adăuga propriile evenimente pentru a vă promova sau distribui publicului nostru. Pentru acest lucru, creați un cont personal și urmați acești pași: 1. Autentificați-vă sau înregistrați-vă pe platformă. 2. Accesați "Contul meu" și categoria "Pentru proprietar". 3. Completați formularul "Adaugă un eveniment nou" cu informațiile despre evenimentul dvs. 4. Adăugați o imagine relevantă pentru eveniment. 5. Revizuiți informațiile și publicați evenimentul. 6. Acesta va fi verificat de către echipa noastră înainte de a fi afișat pe site pentru toți utilizatorii. 7. După aprobare, acesta va fi vizibil pentru toți. 8. Oricând veți avea acces rapid și ușor pentru a gestiona și actualiza detaliile evenimentului în funcție de necesitățile dvs. Așteptăm cu interes evenimentele dvs. pe Fest.ro!

Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?