Introducere în tehnici de acuarelă

Imagini

Informații

Data: 29 Ianuarie 2022, 10:00 Sâmbătă

Descriere

Atelier Irina Neacșu, Strada Poarta Schei Nr. 6, Brașov
Sâmbătă, 29 ianuarie, 10:00-16:00
Sunt incluse materiale necesare în cadrul atelierului.
Lector: Irina Neacșu - Designer și artist botanic
Grupă: 5 cursanți + 2 burse social

Dacă ești pasionat de pictură, dar nu ai baza teoretică necesară pentru a duce această pasiune mai departe, alege un workshop de weekend dedicat intoducerii în tehnici de acuarelă, cu Irina Neacșu.

Irina Neacșu, designer și artist botanic ASBA, are o experiență didactică îndelungată în domeniul artelor și te va ajuta să te familiarizezi cu materialele și cu tehnicile de lucru necesare pentru realizarea ilustrației în acuarelă, atât pe suprafețe umede, cât și pe suprafețe uscate. Lucrând cu efecte de volum, profunzime, lumină și umbră, vei învăța cum să creezi reprezentări grafice în stil naturalist.

Acest workshop este dedicat cursanților la nivel începător și intermediar, care au nevoie îndrumare în însușirea corectă a noțiunilor fundamentale în tehnica acuarelei. De asemenea, recomandăm abordarea acestui workshop ca sesiune preliminară pentru cursurile noastre mai complexe.

10.00-12.00: Aceste două ore sunt dedicate experimentului cu diverse tehnici. Începătorii vor învăța să lucreze „ud pe uscat”, ”ud pe ud” și ”pensulă uscată” pe hârtie texturată și fină. Cursanții vor lucra cu aditivi des întâlniți în pictura de acuarelă și își vor însuși noțiuni de cromatică, în vederea suprapunerii de straturi de pigment și redării corecte a umbrelor.

12.00-13.00: Pauză de prânz, gestionată individual.

13.00-16.00: A doua parte a workshopului are ca scop aplicarea noțiunilor deprinse în introducere. Vom alege modele fără complexitate mare, care nu necesită cunoștințe avansate de desen. Cursanții cu mai multă experiență pot aduce o planșă desenată în prealabil, împreună cu modelul real.

Atelierul include:

toate materialele și consumabilele necesare
noțiuni teoretice în formă printată
demonstații live de pictură în tehnicile prezentate
îndrumare și feedback

Preț: 360 RON (75 EUR)

*Din motive de siguranță, toți participanții trebuie să prezinte Certificatul Verde de vaccinare împotriva Covid-19 sau un test negativ pentru a obține accesul la atelierele noastre. Vă mulțumim pentru înțelegere!

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?