Imprinting Joy

Imagini

Informații

Data: 18 Decembrie 2021, 10:00 Sâmbătă
Telefon Informații: +40 722 134 307
Locul: Irina Neacșu Studio, Str. Poarta Schei Nr. 6,Brasov, Romania

Descriere

Imprinting Joy - Workshop de Linogravură cu Irina Neacșu


La workshopul de linogravură vei lucra cu elemente inspirate de sărbătorile de iarnă și îți vei crea propriul design de șervet festiv pentru masa Crăciun.

Linogravura este o tehnică modernă foarte ofertantă de imprimare manuală pe suprafețe variate, de la hârtie la textile. Tehnica are la bază prelucrarea în relief a unei plăci de linoleum, cu imaginea „în negativ”, spre a fi ulterior folosită la imprimarea în serie a aceluiași model.

Fiecare cursant își va schița propriul concept decorativ, sau va prelua și personaliza din desenele puse la dispoziție în atelier. Apoi, ideea va fi pusă în practică și se va lucra cu dalta pentru a sculpta matrița de imprimare. În cele din urmă, cursanții vor primi un șervet de masă pentru imprimare și pigmenți speciali, de diferite culori. La imprimarea manuală, fiecare piesă este unicat și fiecare imprimeu are farmecul efectelor spontane pe care le generează procesul manual.

Workshopul este potrivit atât pentru începători, cât și pentru cei care au mai experimentat linogravura. Vârsta minimă de acces la atelier este de 14 ani. La atelier, vor fi disponibile materialele pentru desen, dălți de diferite tipuri și cu diferite profile, linoleum, materiale pentru transfer și asamblare matriță, vopsea textilă, suport textil. Cei care au mai exersat cu această tehnică, și au propriile materiale, sunt invitați să le aducă, pentru a-și perfecționa tehnica de lucru.

La finalul atelierului, cursanții vor avea o matriță pe care o pot reutiliza oricând pentru imprimare pe textil sau hârtie, și un șervet de masă (tea towel) imprimat manual, care poate fi pregătit pentru cadou. Din atelier se pot achiziționa și alte șervete neimprimate, pentru realizarea ulterioară a unui set.

Timp de lucru: 3 ore

Înscriere: https://cembraartschool.com/produs/cursuri-scurte/workshop-linogravura-cu-irina-neacsu/

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?