FESTIVALUL MĂRȚIȘORULUI ȘI AL PODOABELOR DIN ȚARA BÂRSEI

Imagini

Informații

Data: 25 Februarie 2023, 11:00 Sâmbătă
Evenimentele trecute
  • 25 - 26 Februarie 2023

Descriere

ÎNCEP ÎNSCRIERILE!
Perioada de înscriere: 20 ianuarie 2023 – 12 februarie 2023
20 LOCURI

Centrul Cultural Reduta prin Serviciul Cultură Tradițională în parteneriat cu Asociația Creatorilor de Artă Tradițională și Contemporană din Brașov organizează târgul "Festivalul Mărțișorului și al podoabelor din Țara Bârsei".
Evenimentul se va desfășura în perioada 25-26 februarie 2023 la Centrul Cultural Reduta în Sala de muzică de la parter.
Sunt 20 de locuri disponibile pentru meșteșugari, meșteri populari și artizani din toată țara: pielari, cioplitori în lemn, tâmplari, opincari, vestimentație tradițională, împâslit, împletituri din fibre vegetale și naturale, olărit, ouă incondeiate, iconografie, pictură naivă pe sticlă, pictură naivă pe lemn, broderie, cusături, țesături în război, obiecte de podoabă, ceramică, margelit, crestături în lemn și alte tehnici meșteșugărești.
Sunt acceptate produse lucrate manual, realizate printr-o tehnică meșteșugărească.
Artizanii vor prezenta doar produse lucrate de ei.
Se acceptă ca standul să fie împărțit între doi artizani.
Doritorii sunt rugați să trimită poze ale produselor pe care doresc să le expună și o scurtă descriere a tehnicii de lucru pe adresa de mail artatraditionala@gmail.com.
Perioada de înscriere: 20 ianuarie – 12 februarie.
Vor fi puse la dispoziție mese de 1x1 m sau de 1,2x0.7 m și scaun.
Se vor putea expune și pe suporții care sunt prezenți în sală, aflați în spatele standului dar fără a depăși spațiul alocat.
Programul târgului: 11.00-20.00
Taxa de târg: 70 lei
Criterii de selecție și punctaj maxim:
1. modul de realizare a produselor - 75 puncte:
- predominarea tehnicilor manuale - 30 p. (doar operațiuni manuale); 20 p. (50% operațiuni manuale); 10 p. (mai puțin de 50% operațiuni manuale);
- materiale tradiționale cât mai apropiate de istoricul meșteșugului: 30 puncte - utilizarea materialelor tradiționale; 20 p. - utilizarea materialelor moderne sau înlocuitor în locul celor tradiționale;
- motivele tradiționale: 15 p. - motive tradiționale, 10 p. - 50% motive tradiționale; 5 p. - sub 50 % motive tradiționale.
2. organizarea unui atelier educativ - 25 puncte
- organizare atelier 15 p.; demonstrații de lucru 10 p.
În data de15 februarie 2023 vor fi anunțate rezultatele selecției.
Mult succes tuturor și să ne vedem cu drag!

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:

Pe Fest.ro, puteți adăuga propriile evenimente pentru a vă promova sau distribui publicului nostru. Pentru acest lucru, creați un cont personal și urmați acești pași: 1. Autentificați-vă sau înregistrați-vă pe platformă. 2. Accesați "Contul meu" și categoria "Pentru proprietar". 3. Completați formularul "Adaugă un eveniment nou" cu informațiile despre evenimentul dvs. 4. Adăugați o imagine relevantă pentru eveniment. 5. Revizuiți informațiile și publicați evenimentul. 6. Acesta va fi verificat de către echipa noastră înainte de a fi afișat pe site pentru toți utilizatorii. 7. După aprobare, acesta va fi vizibil pentru toți. 8. Oricând veți avea acces rapid și ușor pentru a gestiona și actualiza detaliile evenimentului în funcție de necesitățile dvs. Așteptăm cu interes evenimentele dvs. pe Fest.ro!

Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?