Festivalul de film queer ART200 deschide înscrierile la Queer the Pitch! - Online

Imagini

Informații

Data: 3 - 8 Octombrie 2021

Descriere

ART200 este un festival de film queer (termen umbrelă pentru comunitatea LGBT: lesbiene, gay, bisexuali, transgender) al cărui scop este de a încuraja creația de artă queer în România, precum și colaborarea între artiste și artiști queer de pe scena locală.

Pentru că una dintre valorile fundamentale pe care festivalul ART200 le susține este autoreprezentarea, anul acesta invităm persoanele din comunitate interesate de realizarea de film queer să își înscrie ideile la ce-a de-a doua ediție a Queer the Pitch! Din juriu vor face parte Chlorys, Andra Tarara și Bogdan Balla.

Dacă ai o idee de film queer dar nu ai resursele necesare ca să o pui în aplicare, îți așteptăm aplicațiile la Queer the Pitch! Vrem să vedem cât mai multe producții LGBTQIA+ pe ecranele din România, și știm că resursele sunt puține, cu atât mai mult pentru persoanele din grupuri minoritare, așa că ne-am propus să finanțăm două proiecte de film queer cu câte 1000 de euro fiecare.

Căutăm idei creative, proiecte fezabile în următorul an (până în august 2022) și filme făcute de persoane queer, care abordează tematici ce țin de comunitate.

Deadline: 8 octombrie 2021.

Pentru a afla mai multe despre festival și oportunitățile pe care acesta le oferă, urmăriți paginile de social media ale ART200 aici (https://www.facebook.com/art200iff) și aici (https://www.instagram.com/art200iff/).

ART200 este un proiect cultural co-finanțat de AFCN, susținut de Ambasada Olandei și derulat în parteneriat cu EUNIC.

Parteneri: Institutul Francez, British Council, Centrul Ceh București, Institutul Cervantes, Ambasada Spaniei, Forumul Cultural Austriac, Goethe-Institut, Ambasada Suediei, Asociația Accept, Asociația Culturală Replika, Asociația Easyeco, Asociația Festivalului de film Transilvania, Centrul Național al Dansului, Editura Hecate, Identity.Education, Mad Pride România, MozaiQ, GENDERDOC-M, PRIDE România, Rise Out, Cinemateca Română, Dispozitiv Books.

Parteneri media: All About Romanian Cinema, Asociatia Quantic, Asociația Cinefocus, Asociația de dezvoltare a filmului românesc (ADFR), Asociația informală a vocilor pentru incluziune (AIVI), CUTRA, Decât o Revistă, Film Menu, Perspektiva, Radio România Cultural, Radio Tanana, Vice România, Zile și Nopți, Revista Arta.

Proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?