Dezleganie: Turneu C. Brancusi & lansare de album

Imagini

Informații

Data: 5 - 19 Februarie 2022
Locul: Transilvania, Romania

Descriere

Arta nu face decât să înceapă continuu. Constantin Brâncuși
Fotografie de Vlad Braga / Bragovski

„Hei! Hei!
M-auzi? M-auzi? Heeei! Hei!
Mă auzi? Mă auzi? Ești aici? Ești aici?
Heeei! Ai auzit? Ai văzut? Ai simțit? Mă auzi? Mă auzi?
...da.
Ce-ți mai face sufletul?
Sufletul tău, ce mai face? E aici? E pe frecvență?
Sufletul tău! L-ai întrebat ce mai face? E bine, e cu toate în regulă?
Pentru că sufletul nu cere „au, mi-e foame, au, mi-e sete!”. Nu, nu, nu! El pur și simplu nu doare! El pur și simplu
Ce mai faci?
Nu ne-am văzut de mult, n-am povestit, nu ne-am privit de mult.
Ești bine? Te bucuri? (Ce-ți mai face sufletul?) Ce-ți mai face sufletul? (Sufletul tău!) E aici? Simte? E aici? (E pe frecvență?) E aici?
Uită-te-n sus! Uită-te-n sus! Uită-te-n sus!
Îi vezi? Îi vezi? Uită-te la ei cum... uită-te la ei!
Uite cum tac!
Hai! Hai! Hai, rupe blestemata aia de hârtie și mănânc-o! Și hai să mergem la ei! Hai să mergem la ei și să facem terapie cu ei! Cala e deja acolo.
Hai să mergem la ei, hai!”

Proiectul muzical pe care îl propunem anul acesta se numește „Dezleganie” și este dedicat Sufletului. Legătura cu arta lui Constantin Brâncuși este sculptura „Începutul Lumii”: „Arta nu face decât să înceapă continuu.”
Dezlegania muzicală este o cădere, o lumină, o umbră, o poveste, un vis, o critică, o revoltă, o trecere de la starea de neființă la cea de ființă, o mișcare continuă a sufletului autentic aflat în starea de grație, o piatră sonoră care se desăvârșește cu fiecare element adăugat sau eliminat. Dezlegania este o legătură între tăcere și sunet, între sunetul ascuns și sunetul vizibil, între material și imaterial, între simplitatea complexă și complexitatea simplătății, între fiind-ul dat și fiind-ul donat, iar punctul comun îl găsesc în unitatea contradictoriilor pe care o regăsesc și la Brâncuși și la Sergiu CORBU Boldor. E timpul să simți altfel.

Ideea de a-i dedica un turneu lui Constantin Brâncuși a început în anul 2020 și s-a născut din tăcerea unei pietre pe care am contemplat-o atât de mult timp încât a început să emită sunete. Un sunet necunoscut, interiorizat, profund, cu nuanțe de bocet, de zgomot, de revoltă, de bucurie pură. Acest sunet necunoscut ne-a trecut simultan prin toate stările imaginate și neimaginate.
Conceptul turneului are în spate pasiunea lui Constantin Brâncuși pentru vioară, protagonistul principal al proiectului fiind Sergiu Corbu Boldor – violinist.
Turneul din anul 2020 a stat sub semnul conexiunii profunde dintre muzică și sculptură și a prins viață prin transpunerea în muzică a vorbelor lui Brâncuși: „Eu am făcut piatra să cânte pentru umanitate. Sculptura: Muzică în nemișcare. Muzica: sculptură în desfășurare.”

 

Detalii

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:

Pe Fest.ro, puteți adăuga propriile evenimente pentru a vă promova sau distribui publicului nostru. Pentru acest lucru, creați un cont personal și urmați acești pași: 1. Autentificați-vă sau înregistrați-vă pe platformă. 2. Accesați "Contul meu" și categoria "Pentru proprietar". 3. Completați formularul "Adaugă un eveniment nou" cu informațiile despre evenimentul dvs. 4. Adăugați o imagine relevantă pentru eveniment. 5. Revizuiți informațiile și publicați evenimentul. 6. Acesta va fi verificat de către echipa noastră înainte de a fi afișat pe site pentru toți utilizatorii. 7. După aprobare, acesta va fi vizibil pentru toți. 8. Oricând veți avea acces rapid și ușor pentru a gestiona și actualiza detaliile evenimentului în funcție de necesitățile dvs. Așteptăm cu interes evenimentele dvs. pe Fest.ro!

Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?