Concursul scolar judetean de benzi desenate editia 2022

Imagini

Informații

Data: 20 Septembrie - 7 Octombrie 2022

Descriere

Concursul scolar judetean de benzi desenate editia 2022

Dacă ești elev în clasele V-VIII la o școală din județul Brașov te așteptăm să ne trimiți lucrarea ta de bandă desenată având ca subiect BALCANII ÎN ISTORIE până în data de 7 octombrie 2022, pe adresa salonbdbrasov@gmail.com.
Cum îți alegi subiectul ?
Participanții vor avea ca misiune prezentare istoriei Balcanilor într-o manieră care să constituie o invitație la descoperirea calităților popoarelor balcanice.
Ai auzit de multe ori că a fi ,,balcanic” nu este tocmai ceva bun? Hai să promovăm unicitatea balcanilor și să demontăm acest mit.
Istoria, mitologia, muzica, bucătăria Balcanilor este plină de exemple pozitive. Descoperă-le, expuneți viziunea în lucrarea ta și invită-ne în lumea ta balcanică. Pentru că este un patent balcanic umorul va fi apreciat
Pentru a veni în ajutorul elevilor interesați organizăm cursuri online de bandă desenată în cadrul a 6 școli din județul Brașov.
Invităm școlile care doresc să participe la cursuri să ne trimită un email de înscriere, pe adresa: salonbdbrasov@gmail.com , până în data de 23 septembrie 2022, care trebuie să conțină: numărul de elevi participanți și datele disponibile pentru organizarea celor două cursuri. Selecția se va realiza în ordinea primirii email-ului de înscriere.

Loc de desfășurare ateliere: online, cu grupe de maxim 30 elevi de la o singură școală
Durată atelier: 60 minute
Număr de ateliere/școală: se vor organiza 2 ateliere pentru fiecare grupă de elevi
Perioadă de desfășurare ateliere: 26 septembrie – 7 octombrie 2022
Expunere lucrări: 13 – 16 octombrie 2022, Casa Sfatului din Brașov
Jurizare lucrări:
În perioada 13 – 16 octombrie 2022 lucrările primite, vor fi expuse în expoziția dedicată elevilor din cadrul Festivalului Internațional de Benzi Desenate Istorice Brașov 2022. Totodată lucrările vor fi publicate pe pagina de Facebook a festivalului, https://www.facebook.com/festivalbdbrasov iar publicul va fi invitat să voteze pe perioada festivalului. Votul se acordă prin atribuirea unui like pentru lucrarea preferată pe pagina de Facebook a festivalului.
Pentru desemnarea câștigătorilor se va ține cont de voturile primite în proporție de 50% de votul juriului format din 5 artiști de bandă desenată prezenți în cadrul festivalului și în proporție de 50% de votul publicului.
Premii:
Premiul I – 400 lei
Premiul al II-lea – 300 lei
Premiul al III-lea – 250 lei
5 mențiuni – 110 lei/fiecare
Redactare lucrare:
- lucrările pot fi individuale sau colective
- minim o planșă
- maxim 4 planșe
- format vertical A3
- se va scrie pe fața primei planșe: numele elevului, clasa și școala.
Cursurile de benzi desenate vor fi susținute de Octav Ungureanu, ilustrator și autor de benzi desenate cu experiență în ateliere și cursuri pentru copii și adolescenți. El este autorul manualului ,,Cum să faci webcomics" care este prima publicație de acest gen din lumea benzilor desenate românești.
În cadrul cursurilor elevii vor învăța elementele care fac o bandă desenată să fie bandă desenată, de la tipuri de cadre și bule de text până la crearea unui personaj și etapele prin care trece o pagină de bandă desenată de la schiță la final.
Concursul și atelierele sunt organizate în cadrul Festivalului Internațional de Benzi Desenate Istorice Brașov 2022.
Producători: Asociația Forums, Muzeul Județean de Istorie Brașov
Parteneri principali: Coresi Shopping Resort, HISTORIA
Parteneri: Postmodernism Museum, Agenția Metropolitană pentru Dezvoltare Durabilă Brașov, Zizin
Parteneri media: AGERPRES, modernism.ro, revistacomics.ro
Proiect cofinanțat de Consiliul Județean Brașov.

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?