Brașovul sărbătorește Ziua Copilului!

Imagini

Informații

Data: 27 Mai - 5 Iunie 2022
Locul: Municipiul Brașov, Romania

Descriere

De Ziua Internațională a Copilului, Brașovul îi așteaptă atât pe cei mici, cât și pe cei mari să își petreacă timpul împreună într-un mod cât mai plăcut. O mulțime de evenimente vor avea loc cu această ocazie, organizate fie de instituții de cultură sau direcții și servicii aflate în subordinea municipalității, fie de către parteneri ai primăriei, în toate colțurile orașului. De la evenimente interactive în parcuri, spectacole de teatru sau concerte și până la ateliere de creație sau un turneu de fotbal, fiecare familie își va putea găsi ceva interesant și plăcut de făcut, pentru a-și petrece timpul împreună cu cei mici.
DWK Fit For Future, reprezentanții Industriei Hoteliere și Coresi Mall Center organizează, cu sprijinul primăriei, „Târgul școlilor profesional duale, profesionale și tehnice“, în perioada 27-28 mai 2022, la Coresi Shopping Mall - Piața cu copaci Coresi (zona scenă), între orele 10:00-21:00. Zece unități de învățământ profesional dual și tehnic, liceal tehnologic și postliceal din municipiu și județ (Școala Profesională Germană „Kronstadt“, Colegiul Tehnic ”Maria Baiulescu”, Școala Postliceală ”Henri Coandă”, Colegiul Tehnic Energetic Remus Răduleț, Colegiul Tehnic Mircea Cristea, Colegiul Tehnic 'Transilvania', Colegiul Tehnic de Transporturi, Colegiul Național Economic 'Andrei Bârseanu', Școala Profesionala Speciala din localitatea Codlea și Colegiul pentru agricultura si industrie alimentară Țara Bârsei, Prejmer) își vor prezenta oferta educațională. Evenimentul cuprinde și momente interactive, culturale și de divertisment.
Bucurie în mișcare - în 28 mai și 29 mai 2022, la scena din Piața Sfatului și pe Aleea Tiberiu Brediceanu – este evenimentul Asociației Kastel Brașov, organizat în parteneriat cu Municipalitatea.
O mulțime de jocuri și activități, demonstrații sportive, dansuri și arte marțiale, concursuri pentru gașca de prieteni și pentru întreaga familie, terenuri de badminton, minifotbal și volei, concursuri de darts, ping-pong, baschet, tir cu arcul, panou de escaladă, precum și workshop-uri cu experți în sport și nutriție în cadrul zonei #rutinademișcare, sau demonstrații de dans ori concerte își așteaptă participanții. Sâmbătă, ziua se va încheia cu recitalul folk "Danotte & Band" și concertul rock "Cross The Line", la scena din Piața Sfatului. Duminică, începând cu ora 10.00, vor avea loc starturile în cele patru competiții de cross, urmate de o „vânătoare de comori“ și un campionat de darts, însă ambele zile vor fi pline de activități.
Mai multe detalii despre eveniment: https://www.facebook.com/events/1048137106086549/, pe paginile de Facebook BucurieInMiscareRomania și AsociatiaKastelBrasov, precum și pe https://bucurieinmiscare.ro/

Festivalul Internațional de Teatru pentru Copii - Caravana Poveștilor, un eveniment aflat la a șaptea ediție, organizat de Teatrul „Arlechino“ Brașov, începe din 30 mai. Festivalul prezintă, pe parcursul a șapte zile, în trei locații diferite (Sala Reduta, Bastionul Țesătorilor și Sala Arlechino) o serie de spectacole adresate copiilor, care îmbină o varietate de stiluri și maniere, atât din punct de vedere regizoral cât și interpretativ. Festivalul nu are caracter competitiv și se desfășoară sub forma unei caravane de spectacole. Sunt prezente 18 trupe de teatru din România și străinătate (Republica Moldova, Italia, Spania, Bulgaria).
Miercuri, 1 iunie, vor avea loc trei spectacole: Robin Hood (Teatrul Arlechino, Brașov), la sala Arlechino, de la ora 10.30; Variette White (Compania „Roberto White“, Spania), la Bastionul Țesătorilor, de la ora 12.30, și „Sirena“, după Legenda lui Lorelai (Teatrul Vessel, Bulgaria), în seala teatrulu iArlechino, de la ora 17.00.
Biletele pot fi procurate de la agenția teatrului sau online, pe eventbook.ro.
În afara reprezentațiilor, organizatorii au pregătit pentru cei mici un atelier cu jocuri interactive și dans, „Salvați pădurea colorată”, care se va desfășura sâmbătă, 04 iunie, de la ora 11.00, în incinta Bastionului Țesătorilor și va fi susținut de artista și regizoarea timișoreancă Eva Labadi. Atelierul se adresează copiilor cu vârsta de peste 7 ani și va cuprinde jocuri interactive, exerciții de dicție, recitare de poezii, dans și multă distracție. Un alt eveniment deosebit va fi vineri, 03 iunie, de la ora 15.30, în sala Arlechino: lansarea de carte a regizorului - doctor în artele spectacolului Toma Hogea, cel care este creatorul spectacolului „Pescărușul Folly din orașul pisicilor”- prodcție din repertoriul Teatrului Arlechino. Volumul se intitulează „Amintiri dintr-o poveste – VIAȚĂ și TEATRU – Scrisori pentru TOMA” și este un periplu de viață, profesie și confluența lor în arta teatrală, pe parcursul carierei autorului.
Programul integral al festivalului, pe pagina de Facebook teatrularlechinobv, (https://www.facebook.com/teatrularlechinobv/posts/6038544526178486).
Miercuri, 1 iunie, între orele 11.00 și 14.00, Direcția de Asistență Socială Brașov în parteneriat cu Reprezentanța UNICEF România organizează în parcul din Centrul Civic acțiunea „Draga mea copilărie, ești miracol și magie“. 130 de copii aflați în situație de vulnerabilitate vor avea ocazia, alături de personaje de basm, să participe la activități interactive (cross cu ștafetă, frisbee, concurs de desene pe asfalt, popice, pinata, karaoke, mimă ), ateliere creative (Căsuța piticilor, Micul Picasso, Comoara piraților) și ateliere de îndemânare (pictură, modelaj, quilling și origami). Acțiunea are ca scop favorizarea cunoașterii, a interacțiunii, dezvoltarea resurselor personale și creșterea încrederii în forțele proprii, a stimei de sine, a creativității și cultivarea spiritului de echipă.
Între 1 și 5 iunie, Filarmonica Brașov organizează la Sala Patria Brașov o serie de spectacole dedicate Zilei copiilor. Chiar pe 1 iunie, la ora 19.00, Gaudeamus Quartet Filarmonica Brașov și Eva Garet vor susține un recital cu piese de F. Chopin, E. Rautavaara, F. Liszt și C. Franck.
Programul integral al celor 5 zile de reprezentații, pe site-ul filarmonicii - www.filarmonicabrasov.ro

Biletele pot fi procurate de la Sala Patria sau de pe site-ul bilet.ro. În cazul achiziției de la casierie, copiii au 50% reducere, studenții au 75% reducere, iar cei care studiază muzica beneficiază de gratuitate în baza carnetului de elev sau student.
Opera Brașov îi invită pe cei mici și pe cei mari, tot miercuri, 1 iunie, de la ora 13.00, la Coresi Shopping Resort, să urmărească o poveste în pași de dans: „Meșterul păpușar“, pe muzică de Léo Delibes. Balerinii Operei Brașov au pregătit celor mici o reprezentație ce, de data aceasta, le este dedicată, concepută anume pe înțelesul lor. Acțiunea este plasată într-un mic târg din Boemia. Eroul central, Coppélius, este un bătrân misterios care duce o viață izolată, construind păpuși mecanice și trăind cu speranța că, într-o bună zi, va reuși să le însuflețească prin formulele sale magice. Tânăra Swanilda pătrunde în atelierul meșterului și se substituie celei mai frumoase păpuși. Prefăcându-se că reacționează la semnele magice încercate de Coppélius, îl face să creadă că și-a împlinit visul. Pe parcursul spectacolului, povestitorul Lorand Cristian va descrie cele mai importante moment de balet și va creiona, cu măiestrie, firul poveștii. Spectacolul are 30 de minute, iar participarea este liberă.
Mai multe detalii: https://www.opera-brasov.ro/mesterul-papusar-2/

Tot pentru a marca Ziua Internațională a Copilului, sâmbătă și duminică, 4 și 5 iunie 2022, de la ora 17.00, la Sala Operei, va avea loc premiera spectacolului „Aventuri cu domnul Goe“, spectacol pentru copii de Ioan Gârmacea, după „Vizită”, „Două lozuri”, „Dl. Goe”, „Bubico”, „Un pedagog de școală nouă” și „Cometa” de I. L. Caragiale. Biletele sunt diponibile atât online, pe site-ul www.bilet.ro, cât și la sediul Operei Brașov din str. Bisericii Române nr. 51.
Detalii: https://www.opera-brasov.ro/aventuri-cu-domnul-goe/

Conform tradiției, Grădina Zoologică Brașov este pregătită ca în 1 Iunie să le ofere celor mici, și nu numai lor, câteva ore de distracție alături de simpaticele animale și de oamenii care le îngrijesc cu pasiune zi de zi. Între orele 11:00 și 18:00, copiii vor participa la numeroase jocuri, vor desena pe asfalt, vor discuta cu îngrijitorii de animale sălbatice și, nu în ultimul rând, vor avea parte de multă veselie! Pentru toți cei cu vârsta de până în 14 ani și pentru copiii instituționalizați, intrarea va fi gratuită.
Centrului de Agrement și Divertisment Poiana Brașov a pregătit o reducere de 15% pentru toate activitățile de agrement și așteaptă familiile care vor să se distreze, de la ora 12.00 la ora 22.00, cu 8 piste de bowling, 3 mese de biliard, 4 mese de tenis de masă, cele 9 module de minigolf, sala de escaladă cu 17 trasee, jocul de șah și sala de jocuri electronice și simulatoare.
Pe 1 iunie, în Piața Sfatului, între orele 11.00 și 21.00, Compania Națională Poșta Română S.A. - Sucursala Brașov și Asociația Culturală “Viva la Musica”, cu sprijinul Primăriei Brașov, organizează a XIX-a ediție „Vivat Copilăria pe Tărâmul Minunilor”, cu momente artistice, jocuri, muzică, dans, tombole cu presmii speciale și ateliere de creație pentru cei mici. Organizatorii își propun să transforme Piața Sfatului într-un adevărat tărâm al copilăriei, fiind organizate ateliere de creație, dar și colecte de jucării pentru copiii din Ucraina, precum și un flashmob - copii îmbrăcați în alb vor alcătui cuvântul “PEACE” (Pace), pentru a atrage atenția că războiul din Ucraina trebuie să înceteze.
Detalii:

Event: https://bit.ly/VivaLaMusica1iunie

În Parcul Central ”Nicolae Titulescu”, Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Brașov (https://www.facebook.com/cjraebvro) organizează în 1 iunie, între orele 10.00 – 13.00, un eveniment dedicat copiilor, partener fiind, și în acest caz, municipalitatea. Vor fi organizate jocuri și activități educative realizate cu sprijinul voluntarilor din rândul cadrelor didactice și liceenilor din toate unitățile de învățământ din municipiul Brașov, precum și o expoziție de lucrări artistice realizate de elevii brașoveni din ciclul primar și cel gimnazial, pe tema copilăriei, sub îndrumarea profesorilor de la clasă. Organizatorii doresc ca acest eveniment să fie unul dinamic și colorat, așa cum este specificul copilăriei, facilitând totodată accesul fiecărui copil la educație nonformală și valorizând talentul artistic. Părinții sunt și ei invitați pentru a admira și a aprecia desenele expuse, dar și pentru a supraveghe aparticiparea copiilor la jocuri și activități. În urma jurizării publice a desenelor și picturilor expuse, elevii ale căror lucrări primesc cele mai multe aprecieri vor fi premiați.
Asociaţia Lions Club Emeritus Brașov organizează, cu sprijinul municipalității, turneul caritabil de minifotbal “Pentru un zâmbet de copil”, în data de 1 iunie 2022, între orele 14.00-18:30, la Sala Sporturilor “Dumitru Popescu-Colibaşi” Braşov. Polițiști contra pompieri, avocați contra procurori, medici contra preoți, ANAF vs antreprenori sunt echipele care se vor înfrunta în acest turneu, având ca scop distracția copiilor și mai ales ajutorarea unui număr de cel puțin 100 de copii nevoiași. Detalii pe https://www.facebook.com/LionsClubEmeritusBrasov/.

 

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?