IN PREMIERA: ARTA MINTII

Imagini

Informații

Data: 6 Noiembrie 2021, 11:00 Sâmbătă
Telefon Informații: 0775600690
Locul: Centrul Educațional Edutek, Bulevardul 15 noiembrie, nr. 9, ap.8, Brasov, Romania

Descriere

“Computerul personal” al fiecaruia – creierul – functioneaza pe baza unor mecanisme nervoase date prin ereditate si nastere, ca potential, si dezvoltate de-a lungul vietii.

Asa cum functionarea muschilor depinde de antrenamentul fizic, intelectul se dezvolta si el prin exercitii mentale. Rationamentele logice, memoria, imaginatia sunt manifestari subiective ale activitatii cerebrale, care se pot dezvolta exersand. Dar, in aceeasi masura, o activitate intelectuala de rutina, pe perioada indelungata, poate avea efecte negative asupra calitatii intelectuale.

- Dezvoltarea gândirii logico-matematice – folosirea ratiunii in mod ordonat si convingator;
- Imbunatatirea aptitudinilor numerice, capacitatii de a judeca rational si de a rezolva functii aritmetice de baza;
- Imbunatatirea aptitudinilor de orientare in spatiu – dezvoltarea abilitatilor perceptive si cognitive care le permit indivizilor sa abordeze relatiile spatiale;
- Dezvoltarea aptitudinilor privind intelegerea cuvintelor si iscusinta de a le utiliza eficient;
- Dezvoltarea gândirii strategice, competitive, capacitatii privind anticiparea lucrurile care s-ar putea întâmpla.

a. Aptitudini generala de orientare spatiala
b. Aptitudini de analiza logica

a. Aritmetica mintala
b. Serii numerice si lucrul cu numerele

Ne vom deplasa in natura si cu ajutorul uneltelor disponibile (busola, harta, s.a.) vom invata sa ne orientam in spatiu. Vom invata sa obtinem o directie corecte pe o harta folosind busola si ce inseamna azimutul. Vom deprinde tehnici si tactici de navigare cu harta si busoala.

Orientarea este mai mult decât o deprindere, o calitate sau o necesitate, este o luptă cu tine însuţi, cu limitele tale atât fizice cât şi intelectuale. Este un sport generator de sănătate deoarece, cu predilecţie, se desfăşoară în mediul natural, indiferent de anotimp şi condiţiile meteorologice.

Abilități lexicale generale: înțelegerea cuvintelor și iscusința de a le utiliza eficient.
b. Semnificația cuvintelor, gramatică și comprehensiune.

5. Sahul – gandire logică, creativă și strategică

Îndeletnicire a oamenilor inteligenți ajută la îmbunătățirea memoriei și la anticiparea mutărilor ambilor jucători. Persoanele care joacă şah ajung să îşi dezvolte gândirea strategică, să fie competitive, vor găsi mai uşor modalitatea de-şi depăşi adversării, vor începe să gândească mult mai repede, logic, vor deveni mai bune în ştiinţele exacte şi vor avea capacitatea să prevadă lucrurile care s-ar putea întâmpla, să anticipeze.

Vom folosi toate deprinderile dobandite in aceasta perioada pentru a gasi diferite ‘comori ascunse’. Ne vom deplasa in imprejurimile Brașovului, intr-un spatiu dinainte pregatit acestui concurs, unde participantii vor cauta aceste ‘comori’ utilizand harta, busola, semnele naturii, logica, intuitia. Strategia de a gasi toate ‘comorile’ este, de asemenea foarte importanta.

Toti participantii la acest curs sunt invitati sa petreaca cateva ore in natura, intr-o drumetie relaxanta care se desfasura in muntii din imprejurimile Brasovului.

Daca sunt mai multi participanti se vor face grupe separate, doar iesirile in natura vor fi comune.

Varsta: 10+

Tarif/oferte:

- Curs - 10 intalniri - 590 ron

- Reducere 20% pt plata integrala.

- Plata se face in 2 transe: - prima transa pana la inceput cursului si a doua pana la jumatatea cursului.

Cursurile se vor tine de catre:

Elvira Pasargiu
Adrian Muresan

Pentru înscrieri şi informații suplimentare îţi răspundem cu entuziasm la numărul de telefon 0775600690 sau pe e-mail la adresa contact@edutek.ro

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:

Pe Fest.ro, puteți adăuga propriile evenimente pentru a vă promova sau distribui publicului nostru. Pentru acest lucru, creați un cont personal și urmați acești pași: 1. Autentificați-vă sau înregistrați-vă pe platformă. 2. Accesați "Contul meu" și categoria "Pentru proprietar". 3. Completați formularul "Adaugă un eveniment nou" cu informațiile despre evenimentul dvs. 4. Adăugați o imagine relevantă pentru eveniment. 5. Revizuiți informațiile și publicați evenimentul. 6. Acesta va fi verificat de către echipa noastră înainte de a fi afișat pe site pentru toți utilizatorii. 7. După aprobare, acesta va fi vizibil pentru toți. 8. Oricând veți avea acces rapid și ușor pentru a gestiona și actualiza detaliile evenimentului în funcție de necesitățile dvs. Așteptăm cu interes evenimentele dvs. pe Fest.ro!

Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?