RedRum "A Tribute To Grunge"

VOI MERGE 0

Alegeti una dintre optiuni:

Imagini

Informații

Data: 16 Ianuarie 2020, 17:00 Joi

Descriere

REDRUM nu e o trupă tribut în adevăratul sens al cuvântului ci, mai degrabă, o adunătură de prieteni care se întâmplă să fie și muzicieni, care simt la fel și care, de prin 2007, se adună odată la ceva timp ca să aducă un tribut Grunge’ului, ca muzică, ca atitudine, ca stare.

REDRUM înseamnă:
- Alex Purje (Space Needle) – voce
- Cezar Popescu (Viţa de Vie) – chitară şi voce
- Andrei Filip (ex Timpuri Noi) - bass
- Razvan Ristea (Luna Amară) – tobe
- Sorin Moraru (Luna Amară) – bass
- Andrei Zamfir (Days of Confusion) - bass

Când zicem Grunge, mintea ne zboară imediat în Seattle-ul anilor ’90, chitări electrice distorsionate răsunând în subsoluri, ploaie, plete și cămăși de flanel. Pe coloana sonoră a “filmului” auzim acorduri de pe TEN, Nevermind sau DIRT și asta pentru că “Grunge-ul” ca subgen al rock’n’roll-ului se materializează odată cu apariția acestor albume devenite, între timp, iconice. Ne gândim la Alice in Chains, Pearl Jam, Nirvana, la Soundgarden, Mudhoney, Green River sau poate chiar la Mother Love Bone, Temple of the Dog sau Mad Season. Au trecut 28 de ani de atunci, o viață întreagă și totuși, parcă a fost ieri.

„Pure grunge! Pure noise! Pure shit!” („Mizerie pură! Zgomot pur! Rahat pur!”)

Și totuși, de ce REDRUM? Pentru că inevitabil, ne întoarcem cu gândul spre muzica ce ne-a format, atât ca oameni cât și ca muzicieni, pentru că mulți dintre cei care ne-au ghidat nu mai sunt printre noi și pentru că simțim nevoia să ne gândim la ei, să ne gândim la “noi de atunci” și să împărtășim cu voi un pic din toată nebunia aia faină pe care o păstrăm adânc în suflet și care e, poate, la fel de actuală astăzi.

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?