Alone Together - Mircea Tiberian

VOI MERGE 0

Alegeti una dintre optiuni:

Imagini

Informații

Data: 30 Ianuarie 2021, 18:00 Sâmbătă

Descriere

Chamber Jazz@Universitatea Transilvania prezintă
ALONE TOGETHER
Primul concert solo de pian din seria Alone Together îl va avea ca protagonist pe pianistul și compozitorul Mircea Tiberian, unul dintre cei mai cunoscuți muzicieni de jazz din România. Cariera sa, întinsă peste patru decenii, s-a materializat în mii de concerte, emisiuni radio-tv, conferinţe, colocvii şi peste douăzeci de albume realizate sub nume propriu, trei dintre ele, Dance around the Dragon Tree, Back to my Angel şi Looking forward to the past apărând la casa de discuri Fiver House Records.
Mircea Tiberian are, de asemenea, un rol esential în pedagogia jazzului şi muzicii improvizate din România, fiind iniţiatorul şi conducătorul primului şi celui mai important departament de jazz de la noi. În 2004 a devenit şi unul dintre profesorii Academiei IconArts din Sibiu. A primit de mai multe ori Premiul Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor (1990, 1996, 2000, 2003), Premiul Muzicianul Român al Anului (2003, 2007, 2008) şi Bursa Enescu-Brâncuşi oferită de Institutul Cultural Român în 2006.
Alone Together este o serie de șase concerte solo de pian concepută în perioada pandemiei COVID-19. Împrumutând numele unui standard clasic de jazz, seria noastră va prezenta șase dintre cei mai reprezentativi pianiști români de jazz improvizând solo – poate expresia absolută a muzicii de cameră – și răspunzând la întrebările adresate de curatorul nostru, pianistul Lucian Ban, și de directorul Centrului Multicultural, Adrian Lăcătuș. Pentru orice pianist de jazz, reprezentațiile solo reprezintă provocarea supremă, de vreme ce nu ai unde să te ascunzi și trebuie să te confrunți nu numai cu propriii demoni, dar și cu întreaga istorie a pianului în jazz și a instrumentului însuși.

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?