Alone Together | Alexandru Olteanu

VOI MERGE 0

Alegeti una dintre optiuni:

Imagini

Informații

Data: 27 Februarie 2021, 18:00 Sâmbătă

Descriere

Chamber Jazz@Universitatea Transilvania prezintă
ALONE TOGETHER
Al doilea concert din seria Alone Together îl are ca protagonist pe Alexandru Olteanu, un pianist pe care ne bucurăm să-l prezentăm pentru prima dată în programul Chamber Jazz@UT. Alexandru Olteanu a absolvit Universitatea Națională de Muzică București în 2015, iar printre concertele lui recente se numără cel susținut în cadrul Brick Lane Jazz Festival (Bucuresti) și un recital la festivalul Jazz in Church (2019).
Deși pasiunea pentru improvizație l-a condus către jazz, îi place să includă în limbajul său muzical și idei din muzica clasică, în special „din dramatismul armonic al curentului romantic sau armonizări colorate și descriptive specifice impresionismului”.

ALONE TOGETHER este o serie de șase concerte solo de pian concepută în perioada pandemiei COVID-19. Împrumutând numele unui standard clasic de jazz, seria noastră va prezenta șase dintre cei mai reprezentativi pianiști români de jazz improvizând solo – poate expresia absolută a muzicii de cameră – și răspunzând la întrebările adresate de curatorul nostru, pianistul Lucian Ban, și de directorul Centrului Multicultural, Adrian Lăcătuș. Pentru orice pianist de jazz, reprezentațiile solo reprezintă provocarea supremă, de vreme ce nu ai unde să te ascunzi și trebuie să te confrunți nu numai cu propriii demoni, dar și cu întreaga istorie a pianului în jazz și a instrumentului însuși.
Program:
30 ianuarie: Mircea Tiberian
27 februarie: Alexandru Olteanu
20 martie: Toma Dimitriu
17 aprilie: Lucian Ban
15 mai: Sebastian Spanache
12 iunie: Romeo Cozma

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?