Abigail

VOI MERGE 0

Alegeti una dintre optiuni:

Imagini

Informații

Data: 19 Mai 2018, 20:00 Sâmbătă
Locul:Braşov, Rockstadt

Descriere

Una din cele mai vechi formatii ale scenei metal autohtone, Abigail, revine dupa o indelungata pauza la Brasov, pe 19 mai la Rockstadt. Este de altfel si una din ultimele aparitii in actuala formula, Vlad urmand sa paraseasca Romania.

Detalii despre bilete, in curand.

Abigail isi incepe oficial aventura sub acest nume in anul de gratie 1994, ianuarie mai exact, desi cei doi membri fondatori, Razvan Alexandru (chitara, voce) si George-Angel Tudor (tobe), cantau impreuna sub numele de Punct Mortal inca din 1991.

Astfel, Abigail, ajutati de bunii lor prieteni Cronos, au inregistrat primul material demo cu titlul These are the ruins of mine urmand in scurt timp si primele concerte, mai intai la Radio21, apoi la Festivalul Top T si Hard 'n Heavy Caf.

Media de specialitate a inceput sa se arate din ce in ce mai interesata de noua speranta din underground-ul metal din Romania, asa incat Abigail are si primele aparitii in presa: Pop Rock & Show, Rocker, Intalnirea de la miezul noptii, iar in Topul Romanesc de la Radio21, doua dintre piesele de pe demo au stationat in top timp de aproape un an, una dintre ele chiar 4 saptamani pe locul 1.

Urmatoarele aparitii discografice au cuprins intrarea pe cateva compilatii printre care Underground Romania, Romanian Metal Underground, precum si inca alte doua materiale demo, "Together and more" (1996) si "Bitter Tears"

Primul material oficial este inregistrat la sudioul Magic sound din Bucuresti cu Cristi Solomon (Iris, Directia 5, Bosquito, etc) ca inginer de sunet si editat prin Bestial Records sub titul Sonnets (1998) si cuprinde cinci piese in maniera doom-gothic caracterizate printr-o melodicitate extrema, fapt confirmat si de numeroasele recenzii pozitive primite in special din strainatate.

In 2003 Abigail revine in atentia publicului, iar calatoria ani mai tarziu ii regaseste in acelasi format doom metal, intr-o noua componenta si cu un nou material discografic in curs de inregistrare.

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?